• José María Andrés: “A més de disposar de les dades, esta informació serà útil per a reclamar danys a les asseguradores”

L’Ajuntament de Moncofa ha signat un conveni amb Avamet, que és l’Associació Valenciana de Meteorologia, per a la instal·lació d’una estació meteorològica en el terme municipal de Moncofa. Esta infraestructura s’ha instal·lat en ple centre de Moncofa, en el Centre Social La Murà del carrer Major, que és un edifici municipal.

Esta estació s’inclourà en la xarxa d’estacions meteorològiques d’Avamed per a tindre tota la informació i les dades meteorològiques del municipi en temps real. És un servei que pot ser molt útil per a tota la població no sols amb l’objectiu de disposar d’informació per a utilitzar en les previsions per al camp, la mar o les activitats turístiques i els treballs a l’aire lliure, sinó també amb vista a reclamacions per destrosses provocades per les inclemències climàtiques.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde de Moncofa, ha explicat que “disposar a partir d’ara d’esta informació de primera mà és una molt bona notícia. Cal tindre en compte que a més de disposar d’estes dades com a informació d’utilitat, també ens permetrà que, quan hi haja algun tipus de catàstrofe climatològica, els nostres veïns i veïnes tinguen més protecció a l’hora de reclamar per danys. Cal tindre en compte que les empreses asseguradores solen demanar una sèrie de dades meteorològiques per a fer front a les reclamacions a fi de compensar les pèrdues generades”.

“Per exemple, este estiu vam tindre un gran vendaval que va provocar molts danys, especialment en les antenes de televisió, que va ser molt puntual geogràficament parlant perquè va afectar només a Moncofa. Va ser un fenomen que no van registrar les estacions meteorològiques d’altres municipis, per la qual cosa les asseguradores no es van fer càrrec d’estes pèrdues. A partir d’ara sí que podran disposar els veïns i veïnes d’esta informació molt més pròxima i eficaç per a estar més protegits”, ha incidit José María Andrés.