• José Mª Andrés: “Gràcies a aquesta iniciativa, els veïns del municipi poden beneficiar-se dels avantatges que ofereix aquest servei com a canal directe de comunicació dels desperfectes que es detectin a l’equipament urbà del municipi

Moncofa , 11 d’abril del 2022.- Durant aquest mes d’abril, l’Ajuntament de Moncofa s’uneix als més de 500 municipis que a nivell nacional disposen del servei Línia Verda. A través d’aquest canal de comunicació directe, els veïns poden posar en coneixement de l’Ajuntament aquells desperfectes que detectin a la seva localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conèixer les necessitats del municipi i així poder donar solució a les qüestions comunicades.

Per poder utilitzar aquest nou servei cal descarregar l’APP Línia Verda. Per això, l’usuari accedeix a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada al Smartphone (Android/iOS). Un cop localitzada, es duu a terme la descàrrega de forma gratuïta. A partir d’aquell moment, l’usuari selecciona el municipi on vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

 

Per comunicar una incidència, només cal punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb diferents tipologies d’incidències apareix a la pantalla. L’usuari selecciona aquella sobre la que vol comunicar. De forma automàtica, l’APP detecta les coordenades exactes en què s’ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre aquesta. Només queda el botó d’enviar. Un cop enviada, personal de l’Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d’aquest moment, s’inicien els tràmits per solucionar la incidència detectada. El ciutadà, al seu torn, rep notificació al telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l’estat de la mateixa.

A través de Línia Verda, l’usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Només cal seleccionar l’opció de “Fes la teva consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindreu resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de forma completament gratuïta.

Al servei Línia Verda també es pot accedir a través del domini www.liniaverdamoncofa.es . A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, l’usuari disposa d’un contingut de consulta mediambiental ampli (guia de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi etc…).

José María Andrés, regidor de participació ciutadana “anima els veïns de la localitat a utilitzar el servei Línia Verda ” . A través de la implantació d’aquest servei i gràcies a la participació ciutadana, pretenem assolir un municipi que compleixi les expectatives de benestar social dels seus veïns”.