• José Mª Andrés: “Hem fet un gran esforç per a contractar veïns que tindrien molt complicat trobar faena”

L’Ajuntament de Moncofa ha fet un important esforç este estiu per a millorar els serveis que presta en el municipi alhora que ajuda els seus veïns a tindre una ocupació en un moment tan complicat per la crisi generada pel coronavirus. Tant és així que durant els mesos d’estiu té contractades 104 persones en diferents departaments per a garantir el millor servei possible tant a residents com visitants.

José María Andrés, primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Moncofa, ha assegurat que “l’equip de govern de Moncofa, que dirigeix Wences Alós, ha estat fent un gran esforç per a finançar, així com per a buscar ajudes que permeten contractar moltes persones residents en la localitat, que sense la nostra ajuda tindrien molt complicat trobar treball en un moment tan difícil a causa de la crisi provocada pel coronavirus l’últim any i mig”.

La prioritat enguany és ajudar les persones més vulnerables a superar este període de crisi de la millor manera possible. Per això, a més d’estes contractacions directes, també ha impulsat línies d’ajudes tant per a autònoms com a xicotets empresaris, alhora que ha dinamitzat el comerç local amb diferents accions per a promoure les compres a les botigues del municipi.

Així, l’Ajuntament de Moncofa manté durant tot l’estiu un pla d’ocupació en marxa amb el qual està donant treball a 21 persones durant tres mesos. Per a això, ha contractat 17 peons per a neteja i desinfecció de les platges, dos monitors d’esports i dos treballadors familiars. “El consistori ha fet un gran esforç en este any tan difícil pels efectes del covid, amb una aportació de 100.000 euros. Este pla va cofinançat amb la Diputació de Castelló, que ens presta 8.888 euros”, ha explicat José Mª Andrés.

43 persones netejant camins per a minimitzar els danys de l’aigua

També durant este estiu, l’Ajuntament de Moncofa ha contractat 43 persones de l’atur agrari per a escometre treballs de neteja de séquies i camins que, precisament, han ajudat molt estos dies perquè han servit per a minimitzar els danys en cas de vingudes d’aigua i inundacions. Això va finançat a través del SEPE amb quasi 70.000 euros.

També estan els informadors turístics que es troben estos mesos a les platges i que donen a conéixer totes les mesures de seguretat que cal complir pel covid. En este cas es tracta de nou persones que durant tres mesos estan treballant per un import total de 40.000 euros finançats per la Generalitat. A això, l’Ajuntament de Moncofa també ha sumat un reforç de la plantilla amb dos informadors turístics durant l’estiu amb l’aportació del Patronat Provincial de Turisme.

També convé recordar que l’Ajuntament de Moncofa manté en marxa un taller d’ocupació amb una aportació municipal de 40.000 euros i una altra de la Generalitat de 482.000 euros, amb la qual està ocupant 25 persones. Es tracta de 10 alumnes de jardineria, uns altres 10 d’obrer i altres cinc d’equip directiu.

També està prevista la posada en marxa de dues beques de formació amb una duració de cinc mesos i una beca per a persones amb discapacitat amb una duració també de cinc mesos. A això cal sumar una persona que està reforçant els serveis a la biblioteca municipal, que també és finançada amb una subvenció per a persones majors de 30 anys.