L’Ajuntament de Moncofa ha realitzat ja l’encesa de les llums de Nadal al nucli urbà del municipi amb l’objectiu de reforçar els comerços locals ara que s’encara la campanya de compres per les festes nadalenques. Enguany s’ha ampliat la il·luminació per Nadal del centre als carrers Jacinto Benavente, av. del Port, Estanyol i s’ha posat un segon arbre nadalenc al centre de la platja del Grau.
L’alcalde, Wences Alós Valls, ha assegurat que “este pont dinamitzarà molt el municipi i volem ajudar a donar una imatge alegre i festiva a tot el poble per animar els veïns i els visitants perquè facen les seues compres en els comerços de Moncofa “.
D’altra banda Ana Gràcia Vilalta, regidora encarregada de la il·luminació ha destacat que “s’ha col·locat, adornat i il·luminat un arbre de Nadal al centre del Grau de Moncofa i més carrers que mai, perquè tot el municipi pugui lluir una imatge festiva de cara a les setmanes que venen per davant “.
L’objectiu de l’equip de govern municipal és ajudar a dinamitzar l’activitat econòmica local i ajudar els comerços a generar ocupació de cara a la campanya de Nadal, sobretot un any especialment complicat per la crisi del coronavirus. De fet, l’Ajuntament de Moncofa ha posat en marxa diverses iniciatives per ajudar a pal·liar la crisi provocada per la pandèmia.
De fet, esta mateixa setmana també ha posat en marxa la campanya ‘Per Nadal, compra al teu poble’ per a fomentar la compra en els xicotets establiments comercials del municipi. Es tracta de cinc sortejos, de tres premis cadascun, que començarà a realitzar-se la setmana que ve i se celebraran fins a la vigília de Reis.
Com va explicar la regidora de Comerç, Lola Alós, en la seua presentació, “l’objectiu és fomentar les compres i el consum en els comerços locals. Es tracta d’una cosa que ja veníem fent de la mà dels comerciants de la vila, però que hem volgut potenciar per ajudar especialment enguany, en què la crisi provocada pel coronavirus està perjudicant molt el xicotet comerç “.

Cinc sortejos de lots nadalencs
Així, hi haurà sorteig cinc dies diferents i es repartiran tres premis cada dia. Divendres de la setmana que ve se celebrarà el primer sorteig i els comerços locals ja estan repartint butlletes a tots els que hi fan compres. Estes butlletes cal grapar-les al tiquet de compra i dipositar-les en l’urna que hi ha instal·lada al mercat municipal.
Els sortejos es realitzaran els dies 11, 18, 24 i 31 de desembre i el 5 de gener. Cadascun d’ells es televisarà en TV4 la Vall a les 12 de migdia i s’anunciaran els noms dels guanyadors en les xarxes socials de l’Ajuntament de Moncofa. Cada un d’estos dies se sortejarà un pernil, dos lots nadalencs, un d’ells de dues ampolles de vi, i l’altre serà una cistella amb productes variats.