• Wences Alós: “L’eficàcia en la gestió ens permet invertir més en els veïns baixant impostos”

L’Ajuntament de Moncofa té previst aprovar en el Ple de hui una inversió de 867.000 euros de romanents amb l’objectiu de millorar les infraestructures en el municipi i augmentar la partida econòmica disponible a ajudes per a combatre els perjudicis de la pandèmia del coronavirus en les famílies del poble.

Es tracta d’una important aposta econòmica que és fruit de la bona gestió de l’equip de govern, que ha permés eliminar el deute i abaixar el impostos alhora que genera este romanent per a poder destinar-los a beneficiar els veïns.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat que “gràcies a la nova manera de fer les coses a l’Ajuntament, hem aconseguit ser més eficaços i disposar de més diners per a invertir en els veïns fins i tot sense que augmente el pressupost municipal.

“Les prioritats de l’equip de govern són invertir en infraestructures essencials, com la millora del clavegueram, gran oblidat del període del boom immobiliari i en la millora de carrers del municipi, així com augmentar la inversió en ajudes per als autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant per la crisi provocada pel coronavirus”, ha assegurat l’alcalde de Moncofa.

La principal aposta inversora d’esta modificació de crèdit anirà encaminada a millorar la xarxa de clavegueram del municipi, que ha generat molts problemes als veïns i en el qual l’equip de govern està treballant intensament des que va assumir la direcció de l’Ajuntament. Així, hi ha una partida de 471.598 euros per a escometre esta millora tan necessària este mateix any.

Uns altres 150.000 € per a ajudar a autònoms i xicotets empresaris

A més, el Ple de l’Ajuntament de Moncofa també té previst aprovar una partida econòmica de 150.000 euros per a ajudes directes als autònoms i xicotets empresaris de Moncofa que continuen patint els perjudicis generats per la pandèmia del coronavirus. Wences Alós ja es va comprometre a començament d’any a augmentar estes ajudes si era necessari; per tant, d’esta manera compleix el seu compromís amb més diners per a ajudes COVID.

Cal recordar que, de cara als pressupostos de 2021, l’Ajuntament de Moncofa estava fent un esforç molt important en la lluita contra el COVID-19 amb una inversió de 350.000 euros, però ara també té previst complementar-ho amb este romanent, en el qual tindran prioritat el comerç i l’hostaleria. L’objectiu de l’equip de govern és ajudar els veïns que treballen en estos sectors a afrontar els greus efectes que està tenint la crisi sanitària en estos dos sectors especialment.

D’esta manera es disposaran de 150.000 euros per si s’estima oportú traure noves ajudes.

També s’inclou en estes inversions una partida de 130.000 euros per a la remodelació del carrer Ramón y Cajal, uns altres 86.000 euros per a construir un carril bici en la zona de la platja i uns altres 30.000 euros per als treballs de reparació de la séquia Escorxador.

Amortitzar un deute de 8,8 milions d’euros

Cal recordar que esta partida de 130.000 euros és conseqüència que l’Ajuntament de Moncofa ha amortitzat el deute històric amb les entitats financeres. D’esta manera, l’actual equip de govern, que presideix Wences Alós Valls, ha reduït a zero el deute municipal a pesar d’haver rebut fa a penes sis anys una herència de més de 8,8 milions d’euros.

L’impost de béns immobles, en mínims

I això ha sigut possible fins i tot baixant els impostos. Com a exemple està la recent aprovació d’una nova reducció de l’impost de béns immobles, que s’ha quedat a partir d’ara en el 0,55, quan fa sis anys estava en el 0,72, alhora que l’IBI de rústica ja està en el mínim legal, el 0,3; cal recordar que quan va entrar el present equip de govern, en 2015, es trobava al 0,8.

També, alhora que s’ha eliminat el deute i s’han abaixat els impostos, en estos anys s’ha incrementat la inversió de l’Ajuntament de Moncofa, la qual cosa ha servit per a millorar, per exemple, la xarxa de clavegueram, les voreres, els parcs, al mateix temps que s’ha procedit a l’obertura de la biblioteca, el camp de futbol i, pròximament, el museu, entre altres coses.

Pagament a proveïdors en 20 dies

Este augment de les ajudes és possible gràcies que l’Ajuntament de Moncofa continua millorant les ràtios d’eficàcia en la gestió, fins al punt que ja ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors a tot just 11 dies al tancament de l’any passat. D’esta manera, és un dels consistoris de la província que està assumint els seus compromisos financers d’una manera més àgil.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “per a mi no és tan important les xifres, com sí que ho és el fet que així estem ajudant molts xicotets empresaris i autònoms a cobrar ràpid les seues factures i alleujar-los els problemes de liquiditat en un moment de crisi tan dur per culpa de la pandèmia”.