• Wences Alós: “Duraran dos mesos i obligaran a tallar el tram de carrer i traslladar la parada de l’autobús del Mercat a la rotonda de l’àncora”

L’Ajuntament de Moncofa començarà dilluns les obres per a millorar el clavegueram al carrer Ramón y Cajal. L’import de l’obra frega els 40.000 euros per a modernitzar i ampliar la infraestructura de la xarxa de clavegueram entre els carrers Vicente Ramón Alós i Doctor Fleming, amb la instal·lació d’una nova canonada central de mig metre de diàmetre. Import subvencionat per la Diputació de Castelló, dins del programa Reactivem Castelló.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha anunciat que “en les tasques de comprovació per part de l’empresa concessionària han detectat que la canonada existent ja estava al límit de la seua vida útil i era necessari canviar-la per a millorar l’eficàcia en este servei tan necessari per a garantir la qualitat de vida dels veïns”.

“Les obres començaran dilluns i els tècnics esperen que estiguen finalitzades en dos mesos. Es tracta d’una obra més dins de l’intens treball que està realitzant l’Ajuntament de Moncofa per a millorar la xarxa de clavegueram de tota la població i que obligarà a tallar el trànsit en el tram d’este carrer i a traslladar la parada d’autobús del mercat a la rotonda de l’àncora, en l’encreuament del carrer Onda amb l’avinguda Avel·lí Corma”, ha puntualitzat l’alcalde de Moncofa.

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “continuem invertint a millorar els serveis per als veïns, especialment a sanejar i millorar la xarxa de clavegueram, en este cas en el nucli del poble. Es tracta d’un servei que no sempre es veu i per això crec que va ser el gran oblidat en el moment del boom immobiliari i en el qual, malgrat que l’Ajuntament va tindre grans ingressos econòmics, eixos diners es van malgastar de manera irresponsable i oblidant-se, a més, de mantindre les infraestructures que ja estaven en servei”.

Wences Alós Valls ha destacat que “este equip de govern ha fet un esforç especial per mantindre les infraestructures que té el municipi, com el clavegueram, l’enllumenat municipal, els parcs… Considerem que és més important mantindre este patrimoni del poble que llançar-se a una voràgine d’obres abandonant el manteniment de les infraestructures, com per desgràcia ha passat en el passat”.

Més de 600.000 euros d’inversió enguany per a millorar la xarxa

Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Moncofa està fent una aposta molt important per millorar la xarxa de clavegueram de la localitat, com ho demostra el fet que s’adjudicara en el Ple de juliol l’obra amb el pressupost més important dels últims anys. Es tracta d’una obra de prop de 600.000 euros per a millorar el clavegueram als carrers Almirall Cervera i carrer Peruga, que requereixen des de fa temps una profunda renovació per a millorar els serveis dels veïns de la zona.

“És una llàstima que estes obres d’un cost tan elevat no s’escometeren en els moments del boom immobiliari però no estem ací per a queixar-nos sinó per a solucionar els problemes existents”, ha indicat l’alcalde.