• Maria Teresa Alemany: “Volem mantindre esdeveniments emblemàtics como este a pesar que hem hagut de modificar-lo”

L’Ajuntament de Moncofa ha programat per a este dissabte 15 de gener la tradicional cercavila amb mascotes per a commemorar la festivitat de Sant Antoni. L’equip de govern ha decidit mantindre esta festivitat tan arrelada en el municipi enguany adoptant mesures especials de seguretat per a evitar el risc de contagi per la pandèmia del coronavirus.

De fet, l’eixida serà a les 16.30 hores de dissabte des del col·legi Avel•lí Corma i en acabar es beneiran els animals de manera grupal i es repartiran els rotllos en la plaça de la Constitució. No obstant això, enguany, per qüestions de prevenció del risc de contagi per la pandèmia, el repartiment es farà des de dos llocs amb eixida cap al carrer Major i cap al camí La Vall.

Maria Teresa Alemany, regidora de Festes, ha explicat que “des de l’equip de govern de Moncofa volem mantindre les nostres tradicions i gaudir de la major normalitat possible amb esdeveniments emblemàtics com este a pesar que, per responsabilitat, hem hagut de modificar la benedicció que serà en la plaça de la Constitució i el repartiment dels tradicionals rotllos en dos punts diferents per a evitar l’aglomeració de gent. Volem agrair a l’associació de Tambors i Bombos Santíssim Crist de l’Agonia de Moncofa que s’haja implicat tant en l’organització d’esta festivitat i que molts altres hagen col·laborat en l’organització igual que al rector mossén Jesús per la seua implicació”.

De fet, l’associació Gossos i Gats sense Sostre donarà un premi a cada gos i gat que participe en la processó commemorativa dissabte, a més de fer un sorteig entre tots els que passen pel seu estand.