• Lola Alós Gil: “Volem erradicar estos comportaments, especialment en activitats en què participen bastants jóvens”

L’Ajuntament de Moncofa ha fet un pas més dins del seu objectiu d’ajudar a erradicar hàbits masclistes en el municipi i combatre la violència de gènere fins a les seues últimes conseqüències. Així, vol aprofitar l’estirada i l’afluència de gent que generen les celebracions dels bous al carrer per a sensibilitzar tant a veïns i veïnes com a visitants contra les agressions i la violència masclista.

D’esta manera, les barreres de protecció que es posen a partir d’ara als carrers de Moncofa per a protegir les persones i el patrimoni del poble durant les celebracions de bous al carrer tindran adherits uns vinils de color morat amb lemes i reivindicacions a favor de la dona i en contra de la violència masclista.

Lola Alós Gil, regidora d’Igualtat i impulsora d’esta iniciativa, ha explicat que “des de la Regidoria d’Igualtat hem fet uns vinils per a les barreres dels bous contra la violència de gènere. Moncofa és un poble on els veïns estem molt sensibilitzats a l’hora d’erradicar definitivament esta xacra que afecta a tota la nostra societat, però volem continuar fent passos per a ajudar a erradicar este mal. Per això volem aprofitar les celebracions de bous al carrer per a incidir en la lluita contra la violència masclista, durant unes activitats en les quals a més participen bastants joves, a qui volem dirigir-nos especialment perquè hi ha molts estudis que incideixen en què des de l’adolescència es produeixen comportaments intolerables que són més fàcilment detectables i susceptibles de ser modificats”.

Cal tindre en compte que l’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls realitza regularment accions i activitats encaminades a potenciar el valor de la dona i a combatre la violència masclista.

Enguany, sense anar més lluny, va organitzar una intensa agenda d’activitats per a reivindicar els drets i el paper que ha de representar la dona en la societat actual amb motiu de la celebració del ‘Dia Internacional de la Dona Treballadora’ el mes de març passat.

A més, en col·laboració amb el CEIP Avel·lí Corma, va establir un circuit tipus gimcana per tots els parcs del municipi, que han batejat amb noms de dones referents de tot el món. Va ser una proposta de l’alumnat de l’escola, a partir de la qual l’Ajuntament de Moncofa va elaborar un tríptic amb el mapa dels parcs i els noms de dones que són una referència a nivell mundial, com ara Isabel Allèn, Beatriz Romero, Marie Curie, Gloria Fuertes, Ana Frank, Malala Yousafrai, Carrie Fisher, Llum Casal, Carmen de Burgos, Chavela Vargas o Rebeca Azulay.