• Ana Gracia Vilalta: “Hem donat instruccions per a posar-la en marxa abans i que els xiquets estiguen bé quan arriben a classe”

 L’Ajuntament de Moncofa ha ampliat l’horari de la calefacció de l’escola del municipi per a contrarestar els efectes de l’onada de fred provocada per la tempesta Filomena. La realitat és que sempre s’ha posat en marxa una hora abans que comence l’horari lectiu de classes, per a assegurar-se que estiguen perfectament condicionades quan arriben els alumnes, però ara s’està posant en marxa fins i tot abans.

La regidora d’Educació, Ana Gracia Vilalta, ha assegurat que “volem que els xiquets estiguen millor i el més segurs possible. Per això a principis de setmana es van donar instruccions per a tindre garanties que quan els xavals arriben a classe puguen estar bé”.

Cal tindre en compte que en este inici d’any és una prioritat de l’equip de govern que presideix Alós Valls el fet de pal·liar els efectes provocats per la tempesta Filomena al poble. Per això, este mateix dilluns ja van començar els treballs de neteja dels desperfectes originats pel temporal.

S’ha de ressaltar que este temporal no ha perjudicat només l’interior de la província de Castelló, sinó que també s’han notat els efectes en el litoral, especialment en el sud. Encara que amb menys intensitat que a l’interior i, també, amb menys intensitat que la passada DANA Gloria, just fa un any, la falta d’obres de defensa del litoral ha provocat que els danys es repetisquen, com va denunciar l’alcalde ja el passat cap de setmana.

Moncofa està reclamant des de 2016 la reconsideració del tram de costa davant del Grau de prioritat mitjana a alta pocs mesos després de la presentació del “Projecte de defensa litoral sud de Castelló, considerant els efectes del canvi climàtic”, en 2015. Ara, sis anys després, no hi ha cap obra contemplada en el pla que s’haja executat, simplement s’ha adjudicat la redacció d’un dels projectes, i el tram davant del poblat marítim continua sent considerat només de prioritat mitjana.