• Mª Teresa Alemany: “Es garantirà la seguretat sanitària dels xiquets que hi participen”

L’Ajuntament de Moncofa obrirà el 7 de juny el termini d’inscripció per a apuntar-se a l’Escola d’Estiu que organitza per a facilitar la conciliació familiar i laboral durant el període de vacances escolars. La principal novetat d’enguany és que les activitats s’ampliaran a l’última setmana de juny i es prolongaran fins a final d’agost.

Mª Teresa Alemany, regidora de Joventut i Serveis Socials, ha explicat que “Esta escola d’estiu presenta com a novetat enguany que estarà oberta des del 24 de juny, des que els xiquets finalitzen l’escola fins al 14 d’agost. Hem ampliat enguany el servei per a ajudar els pares, que ens ho han demanat”.

La regidora de Joventut ha assenyalat que “la celebració de l’escola d’estiu està supeditada a les mesures anticovid per a garantir la seguretat sanitària, per la qual cosa al juny i a l’agost el nombre màxim de xiquets inscrits serà de 50 persones, mentre que al mes de juliol seran 100 xiquets els que podrien ser inscrits”.

L’escola d’estiu és una iniciativa que impulsa l’equip de govern dirigit per l’alcalde, Wences Alós Valls, per a ajudar els pares a tenir els fills cuidats i actius durant els mesos d’estiu, i així poder conciliar la vida familiar i les responsabilitats laborals. Cal tenir en compte que, a més, moltes famílies treballen tot l’estiu en dedicar-se al comerç o l’hostaleria i ser temporada alta.
Les famílies interessades poden inscriure els fills per a qualsevol dels tres mesos i, fins i tot, per als tres mesos proposats. Al juny estarà oberta des del 24 fins al 30, al juliol des del dia 1 fins al 30, i a l’agost des del dia 2 fins al 14, i l’horari d’activitats serà de 9 a 13 hores, encara que a partir de les 8 estarà obert perquè els pares que hagen d’anar a treballar puguen deixar els fills en el CEIP Científic Avel·lí Corma.

El període d’inscripció estarà obert des del 7 fins al 18 de juny i podrà sol·licitar-se en el Departament de Recaptació, situat a la Casa de la Cultura, o bé en la mateixa web de l’Ajuntament, moncofa.com, des d’on es pot accedir a l’apartat de ‘Pagament d’impostos’ per a autoliquidar el cost de l’escola d’estiu”. Les admissions estan obertes a qualsevol interessat, encara que les famílies empadronades a Moncofa tindran preferència.

L’Ajuntament de Moncofa ha programat una reunió informativa el dia 22 de juny a la Casa de la Cultura amb els familiars que hagen inscrit els fills. De totes maneres, també es disposa d’un telèfon de contacte per a sol·licitar informació, el 964580421 (extensió 2223) i el correu electrònic educadora@moncofa.com