• Alós Valls: “És lamentable la inacció de Govern i que segueixi sense contemplar aquesta necessitat en els Pressupostos de 2021”
  • La manca generada per la falta d’inversió perjudica el teixit turístic i comercial del municipi i de la costa sud de Castelló en general. “

L’Ajuntament de Moncofa ha criticat la inacció de Govern a l’hora de garantir les infraestructures de litoral del municipi i que genera greus desperfectes cada vegada que es produeix una tempesta. Això ha tornat a succeir aquest cap de setmana, amb la tempesta Filomena, que ha provocat nombrosos danys tot i que el municipi porta reclamant les obres molts anys ja.
L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “la tempesta Filomena posa en evidència la necessitat que Costes actuï amb urgència en tot el litoral del municipi i de la costa sud de Castelló, en general. És lamentable que en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 el Govern segueixi sense contemplar una dotació econòmica suficient per emprendre aquesta millora fonamental per a la seguretat dels veïns, així com per millorar les oportunitats de el sector hostaler i comercial de sud de la província “.

 

“La inacció de Govern Central respecte als projectes de defensa litoral fa que, cada pocs mesos, i sempre que hi ha un temporal, es pateixin inundacions i danys, moltes vegades de gravetat. Moncofa és un referent turístic a l’estiu, però a l’hivern el Govern ens condemna a no poder-ho ser també i que es pugui allargar la temporada alta a causa d’aquesta inacció, el que perjudica molts petits empresaris i autònoms “, ha assegurat Alós Valls.
La realitat és que aquesta manca d’infraestructures al litoral és una cosa que s’arrossega des de fa una dècada i l’efecte de les tempestes i de l’onatge no són només qüestió de el canvi climàtic, sinó també de la manca d’actuacions de el mateix Govern central, amb la barrera del port de Borriana, que agreuja els efectes perjudicials cap al sud.

 

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “el Govern ha d’actuar ja, sense més dilacions. I no només en els projectes que ja estan en redacció, com el del riu cap al sud, que afectaria el Camí Cabres, sinó també traient a licitació dels projectes que afecten el Grau de Moncofa, que constantment està patint danys i inundacions. En aquests punts hi ha defenses, però amb els anys s’estan desgastant i s’estan demostrant clarament insuficients. El Govern ha d’actuar ja En altres punts, sense espigons, la inació de govern fa que en alguns punts el mar s’hagi endinsats més de 150 metres terra endins, engulliendo terres de conreu, camins, línies elèctriques, etc “.