• Alós Valls: “Volem ajudar que els veïns de Moncofa siguen dels que menys impostos paguen de tota la província”

El Ple de l’Ajuntament de Moncofa va aprovar una baixada d’un punt en l’Impost de Béns Immobles per a fer costat a les famílies i les empreses del municipi a afrontar amb més força i confiança la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Tal com va anunciar l’alcalde, Wences Alós Valls, l’equip de govern va incloure el punt de reducció dels impostos, que es va aprovar amb el suport del PP i Compromís, i l’oposició de PSOE i Podem.

Wences Alós Valls ha assegurat que “volem estar al costat de tots els veïns que paguen impostos al nostre poble, i per això hem aprovat en el Ple una baixada del tipus impositiu d’un punt, a pesar que l’índex que està aplicant l’Ajuntament de Moncofa és un dels més baixos de la província. En estos moments tan complicats cal estar al costat dels veïns i ajudar-los al fet que puguen tindre els diners en les seues butxaques baixant-los els impostos, no pujant-los com passa en altres administracions superiors”.

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “ens agradaria poder baixar encara més l’IBI, però hem de ser responsables perquè l’Ajuntament també necessitarà recursos per a ajudar a tots els veïns a fer front a la pandèmia, que ara mateix és una prioritat”.

D’esta forma, a pesar que el de Moncofa és un dels ajuntaments amb un IBI més baix de tota la província, en 2021 es reduirà a un 0,55%.

Una baixada històrica des del 1,00% a tot just el 0,55% en una dècada

Cal recordar que l’actual equip de govern està complint des de fa anys el seu compromís de baixar la càrrega impositiva dels veïns del municipi. Wences Alós Valls està molt satisfet pel compromís del seu equip de govern, “perquè el seu treball ens està permetent fer una gestió eficient per a ajudar les famílies de Moncofa a aconseguir més recursos a l’hora de tindre més garanties d’eixir de la crisi. No volem que cap veí, ni emprenedor, ni empresa de Moncofa es quede pel camí”.