Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Wences Alós Valls: “Valorem com a molt positiva l’entrevista amb el director territorial d’Educació, Alfred Remolar”
  • Conselleria i l’Ajuntament estudien si l’Escola de la Mar es pot ubicar al costat del nou institut

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, es va reunir amb el director territorial de la Conselleria d’Educació, Alfred Remolar, per a sol·licitar la construcció de l’Escola de la Mar. Es tractaria del segon col·legi del poble i que ara s’ha fet necessari davant l’augment de la població.

Wences Alós Valls va acudir a la reunió amb l’arquitecte municipal, per a estudiar juntament amb els representants de la Generalitat les diferents alternatives que ha proposat per a resoldre esta manca que té el municipi. La ubicació seleccionada és al costat del nou institut Palafangues ja que “la parcel·la és prou gran per a albergar l’escola i l’institut, a més que la seua localització i emplaçament al costat de l’institut facilitaria el transport dels alumnes”.

L’alcalde de Moncofa s’ha mostrat esperançat després de la reunió, en la qual el director territorial d’Educació, Alfred Remolar, també ha mostrat la conveniència de portar avant un nou centre, a través del programa Edificant, de la Conselleria.

“Ara des de la Direcció Territorial d’Educació es realitzaran els estudis pertinents sobre si la nova escola serà d’1 o 2 línies, sent la preferència mostrada per l’Ajuntament esta segona opció”, ha explicat Wences Alós Valls.

Cal recordar que el municipi de Moncofa compta amb el CEIP Científic Avel·lí Corma que encara que es va construir per a albergar 2,5 línies ja se n’ha convertit en un col·legi de 3, però la població contínua creixent any rere any. De fet Moncofa és un dels municipis que major creixement està experimentant en els últims anys. “Prop de 1.000 persones en els últims tres anys”, segons l’alcalde, i “amb un ràtio de creixement superior a la pròpia capital de la província”, afirma.

En finalitzar la reunió, l’alcalde de la localitat ha valorat “com molt positiva la reunió celebrada amb el director territorial”.