Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

– Aquesta setmana s’han incorporat els treballadors del “atur agrari”

A hores d’ara, l’Ajuntament aquesta tramitant per primera vegada la sol·licitud al SERVEF de Tallers d’Ocupació per a Moncofa. Els tallers d’ocupació són programes molt beneficiosos d’ocupació i formació, que tenen com a objectiu incrementar l’ocupació de les persones aturades amb la finalitat de facilitar la seva inserció laboral.

Concretament se sol·licitaran dues modalitats, jardineria i obra, amb les quals es pretén formar ciutadans que estiguin en situació d’atur en aquells nínxols on es detecten creixents possibilitats de crear ocupació, ja que han estat, de les ocupacions més demandades en el mercat laboral en l’anterior any. La durada dels tallers d’ocupació serà d’un any i en finalitzar es expedirà un certificat de professionalitat als alumnes participants.

Segons el regidor de personal José Mª Andreu “és la primera vegada que Moncofa sol·licita un taller d’ocupació, de manera que estem esperançats que la Generalitat ens ho concedeixi, ja que considerem primordial treballar amb altres administracions competents en ocupació per unir esforços, sumar totes les iniciatives possibles i aconseguir un benefici per a les persones aturades de Moncofa. Així mateix continuarem sol·licitant totes aquelles iniciatives que siguin positives per al municipi. ”

Els tallers d’ocupació es desenvolupen més de 10 anys a la Comunitat Valenciana però mai ha estat sol·licitat pels anteriors equips de govern a Moncofa i ha estat en aquest últim any quan s’han homologat aules per poder optar, per primera vegada, a ells.

MONCOFA contractarà 51 PERSONES DE L’ATUR AGRICOLA

L’Ajuntament de Moncofa contractés a 51 veïns del municipi a través del programa coordinat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, conegut com atur agrícola. Així es destinaran 85.000 euros als tres torns de treball, que iniciessin els seus treballs en el mes d’agost i finalitzaran en la primera quinzena d’octubre.

Els operaris contractats s’encarregaran de la neteja de camins rurals i sèquies, amb l’objectiu que estiguin en condicions davant l’arribada dels mesos de tardor, quan se solen produir fortes pluges.

Segons el regidor de personal José Mª Andreu “aquestes contractacions serveixen per complementar l’economia d’aquells veïns que es dediquen a feines del camp i que durant la temporada estival i fins a l’inici de la campanya citrícola veuen com el seu volum de treball disminueix”