Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Wences Alós: “Encara que és una competència exclusiva de la Generalitat col·laborem perquè es beneficien els xiquets del poble”
  • A l’octubre es parlarà sobre un futur segon centre educatiu d’ensenyament primari a Moncofa

Moncofa, 20 de juliol de 2021. L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i la regidora d’educació, Ana Gracia Vilalta, s’han reunit este matí amb el director territorial de la Conselleria d’Educació, Alfred Remolar, i el director general d’Infraestructures Educatives, Victor García, per a tractar els projectes d’ampliació i millora del CEIP Avel·lí Corma i del nou institut, IES Palafangues. Es tracta de dues infraestructures molt demandades pels veïns i per l’Ajuntament de Moncofa.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha agraït la voluntat expressada “per avançar en les inversions en infraestructures educatives que necessita el municipi. Encara que tot el que fa referència a Educació és una competència exclusiva de la Generalitat, l’equip de govern de Moncofa va sol·licitar la competència impròpia per avançar el més ràpidament possible en tot el que es puga en els serveis als xiquets i joves de la vila “.

L’alcalde ha explicat que “per a això hem parlat de ‘Edificant’, que tenim dos projectes, un és del CEIP Avel·lí Corma, en el qual hui mateix s’ha adjudicat l’obra de construcció de dues aules d’infantil a més de la remodelació de la coberta del centre. És un projecte que ha costat bastant tirar endavant, al delegar la Generalitat les seus competències en els ajuntaments “.


D’altra banda, han estat parlant també del projecte de l’institut. “Està més endarrerit, al ser un projecte que va començar més tard i pel qual l’Ajuntament de Moncofa va haver d’assumir el pagament de la redacció de la memòria del projecte, que va costar 12.000 euros i ara s’està treballant per adjudicar la redacció del projecte. Cal tenir en compte que el cost de les obres ascendirà a prop de nou milions d’euros. La construcció d’este centre educatiu inclourà ESO, Batxiller i FP amb especialitat en hostaleria i turisme, i imatge personal “, ha aclarit Wences Alós Valls.

L’alcalde de Moncofa ha assegurat que “tot i que hem traslladat el que creiem que són els punts febles d’este programa també hem assegurat a la Generalitat que sempre trobarà un aliat en nosaltres, quan siga per millorar els serveis dels veïns de Moncofa comunicant que estem disposats a sumar-nos a nous projectes “.

L’Ajuntament donaria suport a un segon col·legi al costat de l’institut

De fet, durant la visita posterior al CEIP Avel·lí Corma, en la qual també ha estat present l’equip directiu del centre juntament amb la regidora d’Educació, Ana Gracia, s’ha parlat de la possibilitat d’un segon centre educatiu (CEIP) en els terrenys existents al costat del futur IES. L’Ajuntament de Moncofa es mostra favorable a la proposta de l’equip directiu i a la qual ja havia tingut en compte a l’establir l’orientació de l’IES Palafangues. Esta opció es baralla més que probable tenint en compte que la població del municipi va a l’alça i que permetria evitar la saturació d’alumnes en l’actual escola. Totes les parts s’han citat per a una futura reunió a l’octubre per a parlar sobre el tema.