Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

L’Ajuntament de Moncofa ha procedit a senyalitzar els principals recursos historicoturístics. Una iniciativa que segur que servirà per donar a conéixer el ric patrimoni de la població de Moncofa als visitants i per conscienciar els veïns de la importància de la seua història.

Es tracta d’una senyalització patrimonial realitzada mitjançant la col·locació de panells d’informació repartits per tot el municipi, en els quals es pot trobar informació sobre les muralles de Moncofa, l’ermita de Santa Maria Magdalena, les cases de Regions Devastades o les cases d’estiueig dels anys 30 en suports tipus tòtem de 180×30 cm (verticals). També s’ha col·locat una taula interpretativa d’acer a la plaça de l’església, amb informació sobre el temple parroquial dedicat a Santa Maria Magdalena i la font modernista.

A més, tot el conjunt es completa amb la col·locació de dues taules interpretatives de grans dimensions (200 x 70 cm) situades a la plaça del Pla (informació sobre el casc històric i el recinte emmurallat) i a la placeta al costat de la Tourist Info ( informació sobre la vila marítima) en què es pot trobar fotografies, plànols, un text explicatiu sobre el municipi i una breu explicació sobre els punts d’interès turístic i patrimonial.

Per la seva banda, s’ha senyalitzat el Sender Blau del Belcaire amb un panell de fusta amb teuladell a doble cara al començament del passeig marítim. Els dissenys són senzills, elegants i moderns, amb colors terrosos per al nucli històric i blaus per a la vila marítima.

Tots els panells s’han col·locat en llocs completament accessibles i els textos, acompanyats de nombroses imatges, es mostren en castellà, valencià, anglés i francés. Esta senyalètica és en part subvencionada per la Generalitat Valenciana i és un primer pas per a pal·liar la falta d’informació turística de la qual patia el municipi. Per a l’equip de govern “un municipi tan turístic com el de Moncofa i amb tanta història encara havia de comptar amb aquest tipus de senyalètica. Este és un primer pas que completarem en els pròxims anys i amb els que esperem posar en valor el nostre municipi “.