Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

La Gerència Territorial del Cadastre ha procedit a la variació, a la baixa, dels valors cadastrals de les parcel·les urbanístiques del PAI Belcaire Sud de Moncofa. En execució de la Sentència 1034/2012, de 27 de setembre de 2012, i de la Sentència 696/2017, de 15 de setembre de 2017, del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, es procedeix a realitzar una nova valoració cadastral dels béns immobles afectats per aquestes. La sentència anul·lava la reparcel·lació del sector Belcaire Sud, a causa de “greus irregularitats en la seua tramitació” per part de l’Ajuntament en aquells dies governat pel socialista José Vicente Isach.

De fet, en l’actualitat, el PAI encara es troba paralitzat, la gestió urbanística assumida pel mateix Ajuntament i a l’espera que el Jutjat done per correcta l’execució de sentència de l’anul·lació de la reparcel·lació.

Esta baixada dels valors cadastrals de tot el sector suposarà una nova garrotada per a les arques municipals de la població de la Plana, ja que haurà de retornar una quantitat, encara pendent de concretar, però amb tota seguretat superior als 350.000 euros.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, es tracta d’“un altre exemple de la nefasta gestió, que repercutirà en el futur dels nostres veïns” i és que si a les recents sentències judicials per import de 572.000 euros els sumem la devolució actual, l’import a desemborsar per l’Ajuntament de Moncofa s’acosta al milió d’euros, uns 150 milions de les antigues pessetes.

Wences Alós afirma que “tot això s’haguera evitat si en 2010 quan el govern local va sol·licitar la revisió cadastral a l’alça haguera advertit al Cadastre de la situació del PAI” i intenta tranquil·litzar els veïns afirmant que “el baix nivell d’endeutament actual ens permetrà fer front a este nou desemborsament”.