Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Un any més el municipi de Moncofa celebra l´Orgull en el municipi. Enguany es recorden les Revoltes d’Stonewell, que consistiren en una sèrie de conflictes violents entre la comunitat homosexual i la policia a la ciutat de Nova York. Aquests fets es consideraren l´origen de les reivindicacions per la igualtat de drets per a les persones LGTBI. 50 anys després, el col·lectiu continua sent perseguit a molts països arreu del món, i poden sofrir, inclús, la pena de mort.

El lema del Dia de l´Orgull enguany per als moncofins i moncofines serà “PERSONES GRANS SENSE ARMARIS”.

El passat dia 4 de juliol en acabar la sessió plenària la corporació municipal, amb la presencia de tots els partits, va hissar la bandera en el balcó de l´Ajuntament, eixe mateix dia també es van hissar les banderes en totes les platges de la població.

Demà divendres, a les 12.30 h s’hissarà una bandera gegant en el local de la Sala d’Exposicions Maria Sorolla, mentres que a l’endemà, dissabte 13, es quan tindrà lloc la manifestació, la lectura del manifest i l´actuació del grup Frevva, tot a la plaça Ruiz Picasso.

Segons paraules de la regidora d´Igualtat, Ana Gracia: “Encara queda un llarg camí per a fer visible la igualtat i amb actes com aquests, que estan celebrant-se arreu del món, estem més prop de fer realitat el somni de moltes persones: ”LA IGUALTAT ENTRE TOTS”.