Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Vull que tots puguem contribuir a fer el millors comptes per a ajudar els veïns en un any tan difícil”

L’alcalde de Moncofa ha sol·licitat a l’oposició que li trasllade les propostes que consideren necessàries per a incorporar als pressupostos de 2021. Wences Alós Valls té la voluntat d’incorporar aquelles mesures que tots els grups consideren més necessàries per a acabar de completar els comptes d’enguany, per als quals disposa de 105.000 euros pendents d’assignació.

Wences Alós ha fet aquesta petició després d’incorporar a l’esborrany de comptes partides extraordinàries per un valor de 350.000 euros encaminades directament a combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus, tant respecte de la seguretat sanitària dels veïns, com per a dinamitzar l’economia, l’ocupació i ajudar els autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant.

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “vull que tots els grups polítics de l’Ajuntament puguen contribuir a fer els millors comptes per a ajudar als veïns del poble en un any tan difícil com este. M’agradaria disposar de més diners, però les mesures extraordinàries per a combatre els efectes de la pandèmia deixen un marge ajustat”.

Així, part de la despesa ha disminuït nombroses partides relacionades amb festes, festejos taurins, actuacions, activitats, cursos i altres respecte a l’any passat, la qual cosa sumat a l’estalvi per no tindre amortització de deute ni interessos, ha permés l’Ajuntament reflectir 350.000 euros relacionats amb mesures per a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Bateria de mesures per a combatre els efectes del coronavirus

D’estes mesures, algunes han sigut aprovades en el Ple de gener, com són els 130.000 euros de les subvencions per a autònoms que han hagut de tancar els negocis o n’han reduït l’activitat, els 20.000 per als sortejos amb l’objectiu de dinamitzar el comerç de Moncofa, 40.000 euros per a adquirir EPI COVID per a treballadors municipals i comerciants, l’increment de la partida de Serveis Socials en 20.000 euros, altres 34.000 euros per a reforçar els serveis de neteja per a previndre el contagi del virus en llocs públics, altres 100.000 euros afegits a la contractació de persones desocupades.

Una vegada assumit este compromís extraordinari, l’alcalde, Wences Alós Valls, confia que tots els partits del plenari aporten suggeriments que siguen molt positius per a concretar en què s’invertiran els 105.000 euros que actualment té disponibles l’Ajuntament per a 2021. No obstant això, l’alcalde és conscient que segurament farà falta reforçar les mesures socials i econòmiques si es continua agreujant la crisi provocada per l’expansió del virus i es continuen prorrogant les mesures de confinament, com va anunciar ahir la Generalitat.

Cal recordar que la mesura estrela va ser aprovada en el Ple, que és una segona línia d’ajudes a autònoms que en este cas permetrà pagar 1.000 euros directes per a tots aquells comerços o negocis que es vegen obligats a tancar a Moncofa i de 300 euros a tots els que vegen reduït l’horari pel decret de la Generalitat.