Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Ana Gracia: “Volem commemorar el Dia del Llibre amb esta exposició itinerant que ens ha oferit l’AVL”

A partir de hui i fins al pròxim divendres 23 d’abril, la Biblioteca Municipal Clara Campoamor de Moncofa acollirà “Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci” una exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre Carmelina Sánchez-Cutillas, l’escriptora de l’any 2020 de l’AVL.

L’exposició presenta els aspectes més personals i íntims de l’autora de Matèria de Bretanya, l’obra més coneguda, però també de la resta de la seua obra i està distribuïda en quatre blocs ben definits, que permetrà al visitant enquadrar millor la vida i l’obra d’esta dona que, si bé va nàixer a Madrid, va trobar en terres valencianes la seua verdadera identitat personal, professional i literària.

La primera part de l’exposició està dedicada a l’àmbit més personal i íntim. La cambra més estimada representa l’espai reservat a la lectura, la reflexió i el treball, on Carmelina Sánchez-Cutillas, rodejada dels seus llibres, va gestar una forta vocació literària. El món del passat, la segona part de la mostra, reflecteix l’obra de recerca històrica i investigadora, amb estudis i treballs sobre la Corona d’Aragó. La tercera part està dedicada a la faceta de poeta que va iniciar a la dècada dels seixanta amb Un món rebel (1964) i Conjugació en primera persona (1969).  Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976) i Llibre d’Amic e Amada (1980) són altres poemaris destacats. L’últim bloc de l’exposició se centra en l’obra cabdal de Carmelina Sánchez-Cutillas, amb la qual va guanyar el Premi Andròmina (1975). En Matèria de Bretanya Carmelina evoca els records de la seua infància a Altea durant els anys previs a la Guerra Civil.  És també la crònica d’un temps i una terra escrita per la gran escriptora valenciana del segle XX.

En paraules de la regidora de Cultura, Ana Gracia: “Des de la Regidoria de Cultura i Normalització Lingüística volem commemorar el Dia del Llibre amb esta exposició itinerant protagonitzada per l´escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. L’exposició estarà oberta al públic en horari de la biblioteca, de dilluns a divendres de 9.30 a 20.00 i els dissabtes de 10.00 a 13.00. Volem agrair també a l’AVL l’oportunitat que ens ha donat per poder oferir esta exposició i per descomptat també per l’obsequi del lot de llibres i edicions de l’escriptora que ens ha fet arribar. Per altra banda, un altre acte que també organitzem per a celebrar el Dia del Llibre serà la realització d’un contacontes El principito el pròxim 22 d´abril a les 17.30 en la Casa Cultura de Moncofa.”

A més a més, la Biblioteca Municipal Clara Campoamor tindrà a disposició de tota la població una àmplia oferta de novetats literàries del 2021 a partir del 19 d´abril.

Amb estes tres accions es pretén que la ciutadania puga disfrutar del Dia del Llibre i des de la Regidoria de Cultura es vol animar a tothom a gaudir de la lectura durant tot l´any.