Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

L’Ajuntament de Moncofa posa en marxa una senzilla campanya que convida a la reflexió sobre les burilles i desaprofitaments que tirem a terra i acaben en els embornals, obrint-se camí directe cap a les nostres platges.

“El mar comença ací” mostra de manera cridanera la força que xicotets i desafortunats gestos provoquen en el nostre ecosistema. Per a aconseguir-ho, s’han pintat en el municipi més de 50 embornals amb un missatge directe i conscienciador sobre els residus mal gestionats i el seu devastador efecte sobre els ecosistemes marins.

Segons l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO), el 66% de les mars mostra una severa alteració a causa de l’impacte humà. Les burilles es troben entre els 10 elements més freqüents a les platges europees amb densitats de més 1000 burilles en 100 metres de platja. A més de la contaminació visual que generen i els efectes físics en els organismes marins per ingestió o asfíxia, les burilles poden suposar un risc toxicològic a causa de les substàncies que alliberen.

El regidor de Medi Ambient, Pedro Sales, afirma que “amb esta campanya esperem conscienciar els veïns i visitants que el fet d’evitar un xicotet gest com tirar una burilla o un plàstic en un embornal contribueix directament en una major brutícia a les platges que tots gaudim”.

Podem esmenar este mal assimilant que el canvi comença en cada persona, en eixos xicotets gestos que ajuden a la cura de la naturalesa, en les accions de neteja i higiene dels nostres carrers i platges, i també, en l’educació en valors, a fomentar els estils de vida de les ciutats sostenibles i a informar i ajudar a canviar gestos nocius per hàbits positius per al nostre entorn i la nostra societat.