Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Ha d’ajudar a trobar una solució contra el ‘cotonet’ perquè pot posar en perill al sector”

L’alcalde de Moncofa va aprofitar la cimera d’alcaldes que va acollir en el seu municipi per a sol·licitar a la Diputació Provincial que siga especialment sensible a l’hora d’aportar ajudes urgents en favor del sector citrícola i les ramaderies de bou brau. Wences Alós Valls, que va ser l’amfitrió de la cita amb tots els alcaldes de la Plana Baixa, va fer esta sol·licitud davant el president de la institució provincial, José Martí.

En la seua intervenció com a alcalde, Alós Valls va incidir en “la necessitat de solucionar a curt termini el greu problema que té la citricultura amb el ‘cotonet de les Valls’. S’ha llevat l’únic tractament que hi havia sense disposar encara d’un tractament alternatiu en estos moments i, encara que s’hi està treballant, és necessari que la Diputació ajude les poblacions que tenen citricultura a trobar eixa solució, que és urgent, perquè es pot posar en perill la citricultura”.

A més, l’alcalde de Moncofa també va insistir a reforçar “la línia d’ajudes per a les ramaderies de bou brau. Encara que han tingut ajudes de la Diputació, l’any que ve hauran de continuar rebent-les perquè, per desgràcia, s’han vist abandonades des del Govern i des de la Generalitat”.

D’altra banda, Wences Alós ha sol·licitat millorar el criteri de les ajudes del Pla 135 “perquè beneficien especialment no sols als municipis de fins a 500 habitants, sinó que també s’amplie aquesta discriminació positiva als municipis de fins a 1.000 habitants”.

En esta mateixa línia, l’alcalde de Moncofa ha advocat per un Pla 135 per a infraestructures esportives, en la qual caldria involucrar la Generalitat. Precisament, ha criticat que el govern autonòmic obliga la Diputació i els ajuntaments a destinar cada vegada més fons provincials i municipals a plans autonòmics, llevant-los de fons per a iniciatives pròpies. Per això va argumentar que “caldria fugir de l’obligació de pagar-ho tots a parts iguals, perquè per a algunes poblacions és prohibitiu i perquè la Generalitat té molta més capacitat, per la qual cosa hauria d’assumir el 50%”.