Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Cal discriminar a favor dels pobles menuts i no ser el banc que pague els comptes de la Generalitat”
  • L’Ajuntament de Moncofa ha exercit d’amfitrió en la cimera d’alcaldes de la Plana Baixa celebrada ahir

L’alcalde de Moncofa va exercir ahir de vesprada d’amfitrió en la primera cimera d’alcaldes que ha celebrat la Diputació Provincial a la Plana Baixa i ha aprofitat per a reclamar que en els pressupostos de 2021 invertisca per a ajudar els xicotets empresaris a superar esta crisi provocada pel coronavirus.

Wences Alós Valls, que ha donat la benvinguda a Moncofa tant al president i diputats de la Diputació, així com a tots els alcaldes de la comarca, ha incidit que “la pandèmia no pot ser una excusa per a deixar-se portar, cal implementar mesures de neteja, higiene i seguretat sanitària que ens ajuden a combatre millor esta situació, però també cal incorporar mesures eficaces que ajuden els autònoms, emprenedors i xicotets empresaris, especialment”.

L’alcalde ha agraït a la Diputació l’oportunitat que Moncofa exercisca d’amfitrió de la cimera d’alcaldes de la Plana Baixa, que s’ha celebrat en el local polifuncional, unes instal·lacions modèliques, preparades per a acollir activitats emblemàtiques,

Però també ha advertit al president de la Diputació, José Martí, que esta institució “no ha de convertir-se en la sucursal bancària d’una Generalitat convertida en un pou sense fons que engul incansablement els recursos que haurien d’arribar a les persones més necessitades de la província i obliga els ajuntaments a fer el mateix”.

Wences Alós ha incidit en este risc, “entre altres coses, perquè el pressupost de la Diputació de Castelló era en 2020 de 150 milions d’euros i el de la Generalitat de 17.000 milions d’euros. No arriba ni a l’1%”. En esta línia, ha advertit que “actuant així estaríem hipotecant la possibilitat d’impulsar projectes propis. Si cada vegada es destina més diners a competències que ens transfereix la Generalitat o a cofinançar els seus projectes, estaríem renunciant a la possibilitat de ser el motor cohesionador de la província i, amb això, cada vegada tindria menys sentit la Diputació”.

Reclama iniciatives pròpies per a lluitar contra la pandèmia

En el seu argument davant els alcaldes i diputats provincials, l’alcalde de Moncofa ha argumentat que “crec en una Diputació que compta amb tots els municipis de la província, crec en una Diputació que discrimina a favor dels pobles més xicotets. Crec en una Diputació que desenvolupa projectes propis com pot haver sigut el d’ajudar a finançar els ajuntaments en les seues accions de lluita contra la pandèmia”.

Per contra, Wences Alós Valls ha explicat que “no crec en una Diputació que puga convertir-se en el banc que pague els projectes de la Generalitat, renunciant i hipotecant la possibilitat de desenvolupar projectes propis”.

La cimera d’alcaldes de Moncofa, celebrada ahir de vesprada, ha acollit unes 50 persones entre els alcaldes, diputats provincials i personal funcionari de la Diputació i del mateix Ajuntament de Moncofa.