Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • El dia 26 d’octubre es commemora el dia nacional per esta malaltia, que a Moncofa també afecta diverses famílies

L’Ajuntament de Moncofa va organitzar dissabte una jornada per a sensibilitzar a tots els veïns sobre la problemàtica que afecta tant les persones que pateixen dany cerebral adquirit, com els seus familiars. Amb motiu de la celebració hui 26 d’octubre del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit, es va  habilitar una zona per a informar a tots els veïns sobre la malaltia i les seues conseqüències.

En la jornada van estar tant l’alcalde de Moncofa, Wences Alós, com les regidores de Serveis Socials, Mª Teresa Alemany, i la de Sanitat, Mª Carmen Ferri. Cal tindre en compte que a Moncofa hi ha persones que acudeixen a la Fundació Ateneu, que van muntar una carpa amb una taula informativa, juntament amb una llum blava, commemorativa d’este 25 aniversari.

A més, hui dilluns es llegirà un manifest juntament amb la Fundació Ateneu en l’entrada de l’Ajuntament. La Fundació Ateneu és l’associació que s’encarrega d’agrupar i atendre tant les persones que es troben afectades per esta malaltia, com els seus familiars i amics, a la província de Castelló.

Cal recordar que cada 26 d’octubre, se celebra el Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit (DCA), una efemèride instituïda l’any 2007 pel Consell de Ministres a proposta de la Federació Espanyola de Dany Cerebral (FEDACE) que té per objectiu sensibilitzar i informar la població sobre la realitat i necessitats del col·lectiu de familiars i afectats pel dany cerebral.