Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Els tècnics han estat desbordats este any activant iniciatives per a combatre els efectes del coronavirus”

L’Ajuntament de Moncofa va aprovar en el Ple ordinari d’ahir els comptes municipals. D’esta forma, complirà amb el tràmit de presentar-los davant la Sindicatura de Comptes hui divendres.

El consistori manté el seu compromís de màxima transparència en la gestió municipal, després d’un exercici summament complicat en el qual els tècnics municipals han estat desbordats pel treball que ha sorgit per a aprovar mesures que ajudaren a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Cal tindre en compte que l’Ajuntament ha hagut de posar en marxa iniciatives tant a nivell sanitari, com social, com econòmic per a minimitzar l’impacte d’esta situació, en la qual el Govern nacional i el Consell han deixat en l’aire moltes qüestions que han hagut de resoldre els municipis.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “hem reforçat recentment l’àrea de gestió amb una viceinterventora i, malgrat això, el treball a l’Ajuntament s’ha fet especialment intens este últim any. Gràcies a això hem reforçat els mecanismes de gestió, com hem demostrat impulsant moltes iniciatives reglades per a ajudar als que pitjor ho estan passant i deixant el deute municipal a zero, la qual cosa enguany ens permetrà afrontar noves iniciatives per a estar al costat dels autònoms, els xicotets empresaris i les persones més vulnerables de Moncofa”.

De fet, l’equip de Govern ja té decidit a què destinarà els 130.000 euros que ha alliberat de cara a 2021 després d’haver amortitzat tot el deute municipal i deixar-lo a zero. Ajudar a les persones que pitjor ho estan passant per la crisi provocada pel coronavirus i generar ocupació en el municipi són les premisses que s’ha fixat l’alcalde, Wences Alós Valls.

En esta línia, l’equip de govern ja està treballant en tres línies molt definides per a invertir esta partida addicional, generada per la bona gestió d’estos cinc anys que porten al capdavant de l’Ajuntament. Així, implementaran les partides dels Serveis Socials, les de generació d’ocupació i ajudes a l’hostaleria i al comerç a Moncofa.

Wences Alós Valls, ha explicat que “continuem apostant per estar al costat de la gent més necessitada. Per això reforçarem les partides de Serveis Socials, per a ajudar a la gent que pitjor ho està passant en estos temps de pandèmia que, per desgràcia, sembla que encara continuarà almenys en la primera meitat de l’any que ve”.

Lamenta l’alarmisme dels partits de l’oposició

D’altra banda, des de l’Ajuntament també es lamenta l’alarmisme difós pels partits en l’oposició, que eren coneixedors que els comptes 2019 s’aprovarien en la sessió ordinària del mes de gener i que el retard de “una setmana” en la seua presentació no tindria cap conseqüència econòmica.

“Al no tindre conseqüències econòmiques preferim portar-ho al ple ordinari, després de les dues comissions preceptives, a convocar un ple extraordinari que sí que haguera tingut un major cost econòmic” assegura l’alcalde Wences Alós Valls.