Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Wences Alós Valls: “Vull agrair el treball de tots els col·lectius per a recuperar esta tradició”
  • Entre el 9 i el 16 d’octubre se soltaran sis bous salvatges i hi haurà dos activitats amb vaques per a celebrar Sant Antoni

 

L’Ajuntament de Moncofa ha programat un total d’11 espectacles taurins a partir del 9 d’octubre per a celebrar la recuperació d’esta festa tradicional al carrer. Així, entre el 9 i el 16 d’octubre se soltaran sis bous al carrer, tres d’ells embolats, a més d’altres dos activitats amb vaques per a celebrar les festes de Sant Antoni 2021, tot això en el recinte tradicional que discorre pels carrers del centre de la localitat.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “vull agrair el treball de tots els col·lectius i associacions que han treballat intensament, juntament amb l’equip de govern, per a ser el primer poble de la província a recuperar esta tradició una vegada que la Generalitat ha donat el vistiplau”.

La regidora de Festes, Maria Teresa Alemany Rios, assegura que “encara estem acabant d’organitzar tot el protocol per a assegurar-nos que es complisquen tots els requisits que fixa la normativa autonòmica i que es puguen celebrar els bous al carrer amb les mesures de seguretat establides perquè la festa se celebre de manera segura”.

Així, el programa de bous al carrer inclou la següent programació:

Dissabte 9 d’octubre:

A les 18.00 h: Bou salvatge de la prestigiosa ramaderia de Jandilla, amb el núm. 26 i guarisme 7, adquirit de la finca El Trapío de Moncada.

A les 18:30 h: Bou salvatge de la ramaderia Antonio Bañuelos, amb el núm. 50 i guarisme 5, adquirit de la finca La Pineda de la Vall d’Uixó. A continuació, vaques de la ramaderia Javier Tàrrega “El Gallo”, de Moncofa.

A les 23:30 h: Bou salvatge embolat, que serà un dels bous de la vesprada.

Dimecres 13 d’octubre:

A les 18:00 h: Bou salvatge de la ramaderia Jaralta, amb el nº50 i guarisme 4, adquirit de la finca La Pineda de la Vall d’Uixó.

A les 18:30 h: Bou salvatge de la ramaderia Antonio Bañuelos, amb el núm. 33 i guarisme 5, adquirit de la finca La Pineda de la Vall d’Uixó. A continuació, vaques de la ramaderia Javier Tàrrega “El Gallo”, de Moncofa.

A les 23:30 h: Bou salvatge embolat, que serà un dels bous de la vesprada.

Dijous 14 d’octubre:

A les 18:00 h: Vesprada de vaques de la ramaderia Javier Tàrrega “El Gallo”, de Moncofa.

Divendres 15 d’octubre:

A les 18:00 h: Vesprada de vaques, amb les millors vaques de la ramaderia Vicente Benavent.

Dissabte 16 d’octubre:

Dia patrocinat per la A.C.T Puerto de San Lorenzo

A les 18:00 h: Bou salvatge de la ramaderia La Ventana del Puerto, amb el núm. 107 i guarisme 6.

A les 18:30 h: Bou salvatge de la ramaderia Puerto de San Lorenzo, amb el núm. 90 i guarisme 6.

A les 23:30 h: Bou salvatge embolat, que serà un dels bous de la vesprada.