Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Mª Teresa Alemany: “Hem ampliat les places disponibles per a ajudar més famílies a conciliar la vida laboral i familiar”

L’Ajuntament de Moncofa ha obert hui dimecres el termini de preinscripció per a apuntar-se a l’Escola d’Estiu d’este estiu de 2022. L’objectiu d’esta activitat organitzada per l’equip de govern que dirigeix Wences Alós Valls és ajudar a conciliar la vida laboral i familiar durant l’estiu especialment dels pares i mares que viuen al poble, encara que també d’aquelles famílies que tenen la seua segona residència en el municipi.

L’Escola d’Estiu és impulsada per l’equip de govern de Moncofa any rere any per a facilitar la conciliació familiar i laboral durant el període de les vacances escolars. També busca dotar a la infància del municipi d’un temps lliure educatiu de qualitat, fomentant valors socials, educatius, personals, tolerants i de respecte a través d’un oci saludable.

El període de funcionament de l’Escola d’Estiu abasta des de l’última setmana de juny fins a la segona quinzena d’agost, amb tres opcions disponibles, de les quals les famílies podran optar a totes o a una d’elles, en funció de les seues necessitats. Al juny seran els dies 27, 28, 29 i 30; al juliol des del dia 1 fins al 29, i a l’agost des del dia 1 fins al 12. En totes les opcions l’horari d’activitats serà de 9 a 13.30 hores, encara que a partir de les 8 hores ja es podrà disposar del servei d’escoleta matinera perquè les famílies que hagen d’anar a treballar puguen deixar els fills i filles en el CEIP Científic Avel•lí Corma.

Mª Teresa Alemany, regidora de Joventut i Serveis Socials, ha assenyalat que “atés que la situació actual ho permet, podem ampliar les places respecte de l’any passat, per la qual cosa al juny i a l’agost el nombre màxim de places disponibles perquè els nostres menors d’edat gaudisquen del seu temps lliure serà igual de 50, mentre que el mes de juliol augmenta considerablement, arribant a 170 les places disponibles”.

La preinscripció està oberta del 25 de maig al 5 de juny

Per a inscriure’s i donar preferència a les famílies empadronades en el municipi, el procediment serà el següent: primer hi haurà un període de preinscripció des de hui 25 de maig fins al 5 de juny. En este període i a través d’un enllaç habilitat en la pàgina web de l’Ajuntament, les famílies podran sol·licitar les opcions que desitgen, sense realitzar cap pagament.

En finalitzar este termini, es publicarà un llistat d’admissió el dia 8 de juny, i una llista d’espera, si fora necessari, en la web de l’Ajuntament i en el Telegram MoncofaConnecta, atesos els següents criteris d’admissió: primer empadronats/des en el municipi; segon els/les xiquets/es no empadronats, però el pare/mare que ostenta la custòdia sí que ho està i durant l’activitat es troba amb ell/ella, i en tercer lloc els no empadronats.

A partir d’este moment, i sempre que el xiquet o xiqueta aparega en el llistat d’admissió, es podrà procedir a la matrícula, del 9 al 17 de juny, formalitzant-se el pagament de l’activitat a través del Departament de Recaptació situat a la Casa de la Cultura o bé en la mateixa web de l’Ajuntament, per mitjà de la passarel·la de pagament, “Preu Públic Escoletes”, i entregant el justificant amb la resta de la documentació, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana o per la seu electrònica.

L’Ajuntament de Moncofa ha programat una reunió informativa el dia 22 de juny a les 17 hores a la Casa de la Cultura amb familiars que hagen inscrit els menors. De totes maneres, també disposen d’un telèfon de contacte per a sol·licitar informació, en el 650081966, i en el correu electrònic joventut@moncofa.com.

L’any passat es van ampliar les dates de l’Escola d’Estiu

Cal recordar que ja l’any passat l’Ajuntament de Moncofa va introduir la novetat d’ampliar les activitats a l’última setmana de juny i prolongar-les fins a final d’agost.

L’Escola d’Estiu és una iniciativa que impulsa l’equip de govern dirigit per l’alcalde, Wences Alós Valls, per a ajudar els pares i mares a tindre els fills cuidats i actius en els mesos d’estiu, i així poder conciliar la vida familiar i les seues responsabilitats laborals. Cal tindre en compte que, a més, moltes famílies treballen tot l’estiu en dedicar-se al comerç o l’hostaleria i ser temporada alta.
https://moncofa.com/es/escola-de-estiu-2022/