Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • José Mª Andrés: “No solament millorem els serveis del poble, sinó que donem faena a 25 persones que estaven en l’atur”

L’Ajuntament de Moncofa ha aconseguit ja una important millora tant en els treballs de les zones verdes del municipi, com en l’accessibilitat de les voreres gràcies a l’activitat generada pels tallers d’ocupació. Des que van començar els treballs a final d’any, fins a 25 veïns i veïnes del poble que estaven en situació de desocupació s’estan encarregant de millorar els serveis del municipi.

Cal tindre en compte que el taller d’ocupació que va començar al desembre ja porta quasi mig any en funcionament i tant el mòdul de jardineria, com el mòdul d’obra, estan contribuint a la millora i embelliment de zones verdes i enjardinades del municipi en la zona d’oci del riu Belcaire. Mentrestant, en el mòdul d’obra estan fent obres de millores en diferents voreres del municipi per a fer-les més accessibles i sostenibles.

El regidor de Recursos Humans i Ocupació de l’Ajuntament de Moncofa, José María Andrés, ha explicat que “aquests treballs dels tallers no solament milloren notablement el municipi i els seus serveis, sinó que, a més a més, suposen donar formació i treball a 25 persones que estaven en situació de desocupació, entre els dos mòduls. La sol·licitud dels tallers d’ocupació és una iniciativa que prenem des que assumim les responsabilitats de govern a Moncofa fa sis anys i ja són sis els tallers que hem pogut impulsar”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va obtindre oficialment este últim taller d’ocupació al novembre, i que està servint perquè 25 veïns i veïnes del municipi tinguen un lloc de treball durant un any. Este és el sisé taller d’ocupació que ha aconseguit l’equip de govern que presideix Wences Alós Valls des que va accedir a l’alcaldia, i que en total ha servit perquè 130 persones desocupades hagen aconseguit treball al poble.

En este cas, l’Ajuntament de Moncofa havia sol·licitat un taller d’ocupació de dos mòduls. Un és el de jardineria, que ajudarà a continuar millorant les zones verdes del municipi, especialment una annexa al riu que comunica amb el sender blau. L’altre és el mòdul d’obra que servirà per a continuar remodelant les voreres del municipi i fent-les accessibles, ja que durant anys no van tindre cap mena de manteniment.

El regidor de Recursos Humans i Ocupació ha destacat que “és el sisé taller d’ocupació des que tenim responsabilitats de govern. S’ha apostat des de l’any 2015 per esta mena d’iniciatives ocupacionals, ja que aporten una formació per a donar eixida al mercat laboral, també treball remunerat durant un any i, a més, les obres que fan estes persones són beneficioses per al poble”.

Ja són 130 veïns els que tindran ocupació gràcies a estos tallers

En total, es dona treball a 25 persones de més de 25 anys amb este mòdul, però si tenim en compte els sis que ja ha aconseguit l’actual equip de govern, haurà aconseguit treball per a 130 persones des de 2015. “El treball ben fet de l’Ajuntament li ha suposat disposar d’una subvenció de mig milió d’euros i l’aportació addicional del municipi és de 40.000 euros, amb l’objectiu de poder fer estes obres d’interés per als veïns i veïnes de Moncofa”, ha destacat José María Andrés.