Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • El projecte COVID WATER continua expandint-se en la província de Castelló gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Moncofa i FACSA
  • L’estudi actua com un sistema d’alerta primera de la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten símptomes o no

 

L’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, i el director de l’àrea d’abastiment de la companyia FACSA, Pascual Maximino, han subscrit un conveni de col·laboració que permetrà implementar el projecte COVID WATER en el municipi, amb l’objectiu d’analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents de la localitat.

La informació obtinguda a partir de la detecció de material genètic de SARS-CoV-2 permetrà generar una alerta primera en el municipi sobre la possible presència de persones infectades pel virus, independentment que manifesten símptomes o no. Per això, un dels objectius d’este projecte que s’inicia ara amb l’Ajuntament de Moncofa és realitzar un seguiment dels nivells de càrrega vírica en les aigües residuals. D’aquesta forma, s’espera poder contribuir a millorar la prevenció de futurs rebrots i col·laborar en l’aportació d’indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaces per a frenar l’expansió del virus, com són el confinament i distanciament social.

El projecte té una durada prevista de 8 setmanes, fet que farà possible dur a terme un seguiment detallat de l’evolució de l’epidèmia per COVID-19 en el municipi castellonenc durant l’actual transició cap a una nova normalitat.

Esta col·laboració s’emmarca en el Projecte COVID WATER que la companyia del Grup Gimeno va posar en marxa a finals de març en diferents comunitats autònomes en les quals presta servei.