Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • José Mª Andrés: “Ara podrem ajudar a més gent, especialment als que tenen menys estudis i són més vulnerables

 L’Ajuntament de Moncofa ha construït unes noves instal·lacions per a millorar els serveis que presta als seus veïns en matèria d’ocupació. Així, ha construït un hivernacle de 25 metres quadrats, amb una zona de d’ombratge d’altres 25 metres quadrats, que té previst homologar perquè forme part de l’aula de jardineria.

El regidor de Recursos Humans i Ocupació, José María Andrés, ha destacat que “en tindre estes noves instal·lacions homologades dins de l’aula pràctica de Jardineria, obtenim un nivell 1 de professionalitat. Ja teníem els nivells 2 i 3, per la qual cosa completar este cicle té diversos avantatges. El primer és que podem obtindre itineraris complets de formació, nivell 1-2 o nivell 1-2-3, i l’altre avantatge és que en obtindre el nivell 1 s’exigeix un nivell mínim d’estudis, per la qual cosa estaria obert a un major nombre de veïns de Moncofa que puguen estar en situació de desocupació i vulnerable, amb un nivell d’estudis bàsics”.

“Estos sumat a l’ISO de qualitat per a la formació a l’Ajuntament de Moncofa, que ens han auditat i vam passar ja l’any passat, ens permet tindre més possibilitats a l’hora d’obtindre tallers d’ocupació i així poder beneficiar a més veïns del municipi”, ha assegurat José Mª Andrés. Esta línia de gestió és la que porta l’equip de govern des de fa ja més de cinc anys, de facilitar oportunitats d’ocupació als veïns de Moncofa.

25 llocs de treball gràcies a l’últim taller d’ocupació de 2020

Cal recordar que, al final de 2020, l’Ajuntament de Moncofa va obtindre un taller d’ocupació que està sent d’utilitat perquè 25 veïns del municipi accedisquen a un lloc de treball durant un any. Este és el sisé taller d’ocupació que ha aconseguit l’equip de govern que presideix Wences Alós Valls des que va accedir a l’alcaldia, i que en total ha servit perquè 130 persones desocupades hagen aconseguit treball al poble.

En este cas, l’Ajuntament de Moncofa havia sol·licitat un taller d’ocupació de dos mòduls. Un és el de jardineria, que ajudarà a continuar millorant les zones verdes del municipi, especialment una annexa al riu que comunica amb el sender blau. L’altre és el mòdul d’obra, que servirà per a continuar remodelant les voreres del municipi i fer-les accessibles, ja que durant anys no van tindre cap mena de manteniment.

El regidor de Recursos Humans i Ocupació ha destacat que “hem obtingut el sisé taller d’ocupació des que tenim responsabilitats de govern. Anteriorment mai s’havien demanat, però des que Wences Alós Valls va accedir a l’alcaldia, al costat de l’equip de govern, va apostar per esta mena d’iniciatives ocupacionals, ja que aporten una formació per a donar eixida al mercat laboral, també treball remunerat durant un any i, a més, les obres que fan estes persones són beneficioses per al poble”.

Ja són 130 veïns els que tindran ocupació gràcies a estos tallers

En total, s’està donant treball a 25 persones de més de 25 anys amb este mòdul, però si tenim en compte els sis que ja ha aconseguit l’actual equip de govern, haurà donat faena a 130 persones des de 2015. “El treball ben fet de l’Ajuntament ha suposat disposar d’una subvenció de mig milió d’euros i l’aportació addicional del municipi serà de 40.000 euros, amb l’objectiu de poder fer estes obres d’interés per als veïns de Moncofa”, ha destacat José María Andrés.

Cal tindre en compte que són 30 els llocs de treball que va promoure l’Ajuntament de Moncofa durant el final de 2020, ja que al costat del taller d’ocupació, també va contractar tres persones durant sis mesos a través del programa EMCORP, finançat per la Generalitat Valenciana, dirigit a les persones majors de 30 anys.

D’altra banda, també s’ha aconseguit traure a contractació dos llocs de treball per a persones que hagen quedat sense ocupació com a conseqüència de la crisi del còvid. Es tracta d’ocupacions d’un any de duració, dins del programa Ecovid de la Generalitat.