Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • El ciutadà pot triar tant sol·licitar-ho com tindre la pròpia cita de manera telemàtica, per telèfon o presencialment
  • Alós Valls: “Este nou servei naix per a millorar l’atenció als nostres veïns ateses les circumstàncies de màxima prevenció”

 L’Ajuntament de Moncofa ha habilitat el nou servei de cita prèvia per a oferir la millor atenció als veïns i veïnes del municipi. La forma en què el ciutadà pot sol·licitar la cita pot ser telemàtica, telefònica o presencial. Així mateix eixa cita es pot dur a terme en qualsevol d’eixos tres canals: via Internet, per telèfon o de manera presencial en les oficines de l’Ajuntament.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “este nou servei naix per a millorar l’atenció als nostres veïns ateses les circumstàncies de màxima prevenció. Amb la cita prèvia evitem aglomeracions de persones en les oficines i guanyem en eficiència, perquè reduirem al màxim els temps d’espera i adaptem el servei a les necessitats dels usuaris”.

És important assenyalar que només es podrà accedir presencialment als serveis municipals amb cita prèvia, i que els ciutadans que es presenten en les oficines d’atenció al públic sense cita prèvia hauran de sol·licitar-la en funció de la disponibilitat de dia/hora existent.