Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • José María Andrés: “Amb estes contractacions contribuïm a millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes alhora que millorem la seua formació”

L’Ajuntament de Moncofa ha incorporat cinc persones que es trobaven aturades amb l’objectiu d’ajudar a millorar la seua capacitació per a reincorporar-se al mercat laboral amb majors garanties d’èxit, així com per a millorar els serveis que presta el consistori als seus veïns i veïnes.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde, encarregat del personal de l’Ajuntament de Moncofa, ha explicat que “s’han sol·licitat dues subvencions a la Generalitat Valenciana dins dels programes EMPUJU per a menors de 30 anys i EXPLUS per a persones majors de 30 anys, que formen part de les ajudes del Fons Social Europeu, per un total de 152.839,08 €. L’Ajuntament de Moncofa aporta amb fons propis 82.702,53 €, és a dir el 54 %, mentre que la Generalitat Valenciana aporta la resta, 70.136,55 €. Amb estes contractacions no sols ajudem persones que estaven en atur a treballar durant un any, sinó que, a més, podrem ajudar-los a millorar la capacitació professional i formació de cara a tindre majors opcions de reincorporar-se després amb èxit al mercat laboral”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Moncofa, que dirigeix l’alcalde Wenceslao Alós Valls, treballa activament per a acollir-se a tots estos programes per al foment de l’ocupació, tant de les persones joves de menys de 30 anys, així com per a donar una nova oportunitat laboral a totes aquelles persones majors d’esta edat que han perdut el lloc de treball.

Un d’estos programes, EMPUJU 2022, és d’un any de duració i va destinat a persones menors de 30 anys. El pressupost íntegre és de 63.240,12 € euros, dels quals 28.628,71 € estan subvencionats i 34.611,41 € els finança l’Ajuntament amb fons propis. En este programa s’incorporarà un auxiliar administratiu per a l’àrea econòmica i un promotor de xarxes socials.

A més, s’han contractat tres persones més a través de l’altre programa, EXPLUS 2022. En este cas, el pressupost és de 89.598,96 €, dels quals 41.507,84 € estan subvencionats i 48.091,12 € els finança l’Ajuntament amb fons propis. Concretament, en el programa EXPLUS s’incorporaran tres auxiliars administratius per a reforçar l’àrea econòmica i la biblioteca municipal.

José María Andrés ha assegurat que, amb estos programes, “l’equip de govern de l’Ajuntament de Moncofa continua treballant per a aconseguir programes que permeten millorar l’ocupabilitat dels seus veïns, adquirint major capacitació en l’Administració pública i millorar la seua formació per a poder guanyar-se la vida en el futur laboral”.