Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Lola Alós: “Volem que siga un acte reivindicatiu, però també una festa que ajude a sensibilitzar a totes les persones”

L’Ajuntament de Moncofa ha programat per a dissabte a les 18 hores la Festa de l’Orgull LGTB+ per a reivindicar el dret a ser tractades d’igual manera de totes les persones sense importar la seua orientació sexual. Este acte se celebrarà en la plaça Na Violant d’Hongria i l’equip de govern confia que hi haja una gran participació com a colofó a les celebracions de la ‘Setmana de l’Orgull LGTBI’ a Espanya.

Lola Alós, regidora d’Igualtat, ha explicat que “volem que siga un acte reivindicatiu, però també una festa que ajude a sensibilitzar a totes les persones. Per això hi haurà una batucada i el concert ‘A fer rebombori’ després de la lectura del manifest oficial”.

Els actes han sigut organitzats i convocats per l’Ajuntament de Moncofa, amb la col·laboració de LGTBI Castelló i la Diputació. L’equip de govern presidit per Wences Alós espera que hi haja una alta participació, encara que també incideix que totes les persones que hi participen respecten les mesures sanitàries vigents per a evitar contagis pel coronavirus.

Durant l’acte es guardarà un minut de silenci pel recent assassinat de Samuel, un jove sanitari gallec de 24 anys, víctima d’un delicte d’odi. Arran d’este crim, es llegirà un poema que li ha dedicat el poeta Julio García Caparrós, vinculat amb Moncofa.

Els actes convocats esta setmana en tot Espanya s’han celebrat sota el lema ‘Els drets humans no es negocien, es legislen: Llei Integral Trans Ja’. Cal tindre en compte que Espanya va ser un dels països pioners en lleis emblema com la del matrimoni igualitari, però encara queda molt camí per recórrer si es té en compte que prop de la meitat de les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI mai o rares vegades reconeixen obertament la seua orientació sexual o identitat de gènere per por de patir agressions, amenaces o assetjament.