Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Lluny de reforçar els serveis, perjudiquen els veïns al repetir els mateixos errors de l’inici de pandèmia”
  • “Lamentem profundament que en un any no s’hagin pres mesures que evitin els tancaments”.
  • Conselleria comunica que ara ja no hi haurà atenció mèdica des del migdia de divendres fins al dilluns al matí

Moncofa, 9 de gener de 20210.- L’Ajuntament de Moncofa ha decidit donar la veu d’alarma davant la comunicació de la Generalitat Valenciana que el centre de salut auxiliar de Moncofa tancarà a partir d’ara tot el cap de setmana. Aquest anunci de el Consell és especialment greu perquè es produeix en plena crisi sanitària pel repunt de la pandèmia del coronavirus.

Així, des de la Zona de Salut de Nules, s’ha oficialitzat el tancament dels consultoris també en dissabte, de manera que tots els veïns que tinguen algun problema de salut durant el cap de setmana, haurà de sol·licitar ser atesos al centre de salut de Nules, amb cita prèvia.

Wences Alós Valls, alcalde del municipi, ha assegurat que “lamentem aquesta decisió. Lluny de reforçar els serveis, com seria aconsellable en un moment tan complicat com l’actual, la Generalitat perjudica a tots els nostres veïns a l’repetir els mateixos errors de l’inici de la pandèmia i retallar serveis bàsics “.

L’alcalde de Moncofa qüestiona que “ha passat ja gairebé un any des de l’inici de la crisi i han estat incapaços de preses mesures que evitin els tancaments de centres bàsics com el de Moncofa, en lloc de reforçar serveis, es continuen amb retallades a causa de la saturació existent “.

D’aquesta manera, des de divendres al migdia, fins al dilluns al matí, els veïns de Moncofa no disposaran d’atenció sanitària al municipi. El telèfon per a sol·licitar la cita prèvia a Nules és el 964558550, mentre que el telèfon per a les urgències és 964.558.555.

Wences Alós Valls ofereix tota la col·laboració de l’Ajuntament per revertir aquesta situació tan perjudicial per als veïns de Moncofa, encara que no confia molt en que la Generalitat prengui mesures per millorar la qualitat assistencial. “La Conselleria de Sanitat ha tingut un any per reforçar amb més mitjans i amb més professionals dels serveis sanitaris que necessita el poble i, lluny de reaccionar, estan repetint els mateixos errors”, ha lamentat.