Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • Alós Valls: “Anem a pagar més de 450.000 € i deixarem a zero les factures pendents de pagament”.
  • En aquests moments el període mitjà de pagament a proveïdors estava en 13 dies, quan el màxim són 30.

Moncofa, 23 de desembre de 2020.

L’Ajuntament de Moncofa pagarà abans de final d’any totes les factures presentades pels seus proveïdors abans de l’14 de desembre de 2020. D’aquesta manera, té previst ingressar en els comptes de les empreses i els autònoms que els presten serveis quasi mig milió de euros perquè puguin afrontar amb més liquiditat i tranquil·litat seus tancaments comptables i el Nadal.

Així, l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “aquest any anem a pagar abans que mai a les petites empreses i els autònoms del municipi gràcies a la bona gestió de l’equip de Govern. Creiem que una forma d’ajudar a les empreses és també pagar-los el més aviat possible. “

 

Abans de final d’any l’Ajuntament de Moncofa pagarà les factures de tots els seus proveïdors corresponents a 2020 i seran totes les factures rebudes abans de el 14 de desembre de 2020, que és quan es tanca la comptabilitat corresponent a aquest any. Hi ha comptabilitzats pagaments per més de 450.000 euros que rebran les empreses en els seus comptes abans de l’31 de desembre.

El període mitjà de pagament de l’Ajuntament de Moncofa segons l’últim informe remès a el Govern d’Espanya era de 13 dies, mentre que el màxim és de 30. Període que disminuirà en el proper informe relatiu a el quart trimestre.

L’Ajuntament de Moncofa, a més, va començar a pagar fa dues setmanes les subvencions que ha convocat aquest any per ajudar els autònoms afectats per la crisi de l’coronavirus. Pagant-totes aquelles que no necessitaven cap esmena.

Així, tal com va explicar l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, “vam començar a pagar les resolucions positives de les subvencions a autònoms i la majoria són per 1.145,16 euros, perquè volíem que disposessin abans de final d’any de els diners per ajudar-los a tancar millor l’any laboral, així com a disposar de liquiditat per gaudir d’aquestes festes “.

 

Inversió de 200.000 euros en empreses locals

L’Ajuntament de Moncofa ha destinat 200.000 euros a empreses locals després de l’estat d’alarma per als diferents treballs que ha fet al municipi. L’equip de Govern que dirigeix Wences Alós Valls ha volgut ser especialment sensible a l’hora de comptar amb les petites empreses del municipi en aquesta fase de desescalada i que ara cobraran els treballs realitzats.

 

Reduir a zero en sis anys un deute de 8,8 milions d’euros

L’Ajuntament de Moncofa també va aprovar aquest últim trimestre del l’any l’amortització de 509.904,68 euros que devia a entitats financeres. D’aquesta manera, l’actual equip de Govern, que presideix Wences Alós Valls, s’haurà reduït a zero el deute municipal tot i haver rebut fa tot just sis anys una herència de més de 8,8 milions d’euros.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “hem deixat el deute en zero i ho hem fet compatible amb la baixada d’impostos, oferir feina als veïns, ajudes socials i també un bon període de pagament als proveïdors”.

En aquest sentit, l’alcalde ha insistit que “baixar el deute no és un objectiu en si mateix. Del que es tracta és de ser més eficaços en la gestió de diners públics per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i les oportunitats de negoci i d’ocupació per a les empreses locals, especialment les més petites “.

L’alcalde de Moncofa ressalta que, en un any com l’actual, tan complicat, “l’eliminació del deute no ha condicionat l’ajuda als més necessitats ni als afectats per la pandèmia”. En aquesta línia, cal tenir en compte que el 2020 s’han incrementat les ajudes socials, s’han repartit equips de protecció a la població i als comerços i s’han establerts ajudes especials.