Sorry, this entry is only available in VA and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

  • L’ Ajuntament de Moncofa ajuda a millorar la seva capacitació laboral a persones en risc d’exclusió.

 

Moncofa, 21 de desembre de 2020.– L’Ajuntament de Moncofa ha ajudat a persones que es troben en risc d’exclusió social a millorar les seves oportunitats per trobar feina. Per a això acaba de finalitzar un curs de formació amb pràctiques en empreses destinat a veïns del municipi en un moment tan complicat com l’actual.

S’ha tractat d’un curs sobre itineraris integrats i personalitzats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Aquest incloïa diferents activitats interrelacionades que es necessiten per millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció soci laboral d’aquestes persones.

La regidora de Serveis Socials, Maria Teresa Alemany, ha estat la impulsora d’aquesta iniciativa “que considerem de gran importància en aquests temps de crisi provocada per la pandèmia de l’coronavirus. Hem impulsat aquest curs perquè en els moments de major dificultat és quan cal estar més a prop de les persones que pitjor ho estan passant en el nostre municipi. No volem que ningú es quedi pel camí i per això cal proporcionar noves oportunitats d’ocupació i no només donar ajudes socials “.

A més, per contribuir a la reducció de la bretxa digital, s’han realitzat activitats d’alfabetització digital, proporcionant ajuda útil per a dotar les persones en situació d’exclusió social d’una major autonomia en l’accés a serveis electrònics i que puguin beneficiar-se de noves oportunitats .

Aquests itineraris formatius han estat finançats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives de la Generalitat Valenciana i cofinançat pel Fons Social Europeu. S’han realitzat des del 31 d’agost i fins al 20 de novembre i aquest proper dilluns, a les 12 hores, es farà l’acte de lliurament de diplomes a la finalització de el curs al Saló de Plens de l’Ajuntament de Moncofa.

Es tracta d’una activitat inclòs dins el Pla d’Ocupació de Creu Roja espanyola i el curs ha estat impartit per la tècnica d’Ocupació de la Vall d’Uixó, Ana Casanova. Aquests cursos s’han inclòs accions de motivació, informació i activació, orientació professional, formació, entrenament en competències transversals, capacitació per a l’exercici d’una professió, aprenentatge en espais productius, intermediació i acompanyament laboral amb les empreses.

L’equip de Govern presidit per Wences Alós Valls ha adoptat una gran varietat d’iniciatives per ajudar els veïns i les petites empreses de Moncofa a superar aquesta crisi, que inclouen des de la millora de serveis socials i sanitaris, la contractació directa de persones des del consistori, així com la contractació d’empreses del municipi per a realitzar les obres i prestar serveis en el terme municipal.

L’Alcalde, en l’acte de cloenda, ha animat els alumnes en la recerca activa d’ocupació i al fet que estiguin sempre pendents de les ofertes laborals que llança el propi ajuntament.