• Alós Valls: “Molta gent ve a viure ací perquè oferim serveis i oportunitats per a llaurar-se un futur”

Moncofa ja ha superat la barrera dels 7.000 habitants després que l’últim padró oficial, de l’1 de gener de 2021, ja ha certificat que 7.139 persones viuen en el municipi. En total són 325 els empadronats de més, que és la diferència entre les persones que ja no estan en el cens respecte a les que s’han donat d’alta, arribats d’altres municipis i de l’estranger.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “este significatiu augment d’habitants és una satisfacció i la constatació que l’equip de govern està fent bé les coses. Es consolida la tendència dels últims anys i moltes persones se’n venen a viure a Moncofa perquè oferim una àmplia gamma de serveis i ajudem a generar més oportunitats laborals per a llaurar-se un futur”.

L’alcalde també posa en valor el treball que està fent “tota la gent que treballa a l’Ajuntament per a fer del municipi un entorn segur en el qual viure, sobretot en un moment tan complicat com l’actual”.

En total, l’any passat va haver-hi un total de 764 altes en el padró, mentre que 439 persones es van donar de baixa. Entre les altes, 46 van ser per naixements, 538 per trasllat de la residència des d’altres municipis i 121 procedents de l’estranger. Per contra, va haver-hi 72 baixes per defuncions, 286 per anar-se’n a altres municipis i 7 per marxar a viure a l’estranger.

Wences Alós Valls ha explicat que “esta bona notícia és un gran esperó per a continuar treballant a millorar els serveis per a tots els veïns i que puguen gaudir d’una millor qualitat de vida”. “I és que Moncofa ha passat de ser un lloc atractiu solament a l’estiu per a convertir-se en un pol d’atracció de gent durant tot l’any”.

Precisament, en esta línia, l’alcalde de Moncofa insisteix que és fonamental comptar amb uns serveis sanitaris de qualitat, “cosa que en estos moments no està garantint la Generalitat, amb les seues retallades a Moncofa”.

Cal recordar que la setmana passada, l’Ajuntament va reclamar a la Generalitat que escometa d’una vegada la construcció del nou ambulatori després de molts anys de demores davant del perjudici que està causant als veïns del municipi. Esta necessitat es fa més urgent encara en este moment de crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus i quan la Conselleria de Sanitat ha decidit tancar el centre de salut auxiliar durant tot el cap de setmana.

I és que l’Ajuntament de Moncofa ha aprovat sengles acords plenaris per a la cessió a la Generalitat del solar per a l’ambulatori: el primer de desembre de 1994 i el segon de maig de 2020. El Ple municipal va haver de repetir esta cessió davant la inacció de la Generalitat, que ni acceptava la cessió anterior, perquè considerava que calia modificar les condicions després de tants anys sense escometre les obres, ni renunciava a esta cessió perquè es poguera cedir de nou en les noves condicions que reclamava ara.