• Wences Alós: “Estem molt satisfets per l’acceptació rebuda”
  • Ana Gracia assegura: “És un començament molt prometedor d’esta aposta per a posar en valor la història i el patrimoni del nostre poble”

 

El Museu d’Història i Etnologia de Moncofa acaba de complir els sis mesos amb unes xifres que permeten mirar al futur amb optimisme. De fet, malgrat tancar les portes per vacances uns dies, ja han sigut més de 600 les persones que han gaudit de les peces exposades, així com de les exposicions itinerants.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha destacat que “estem molt satisfets per l’acceptació que està tenint el museu entre la població, i he d’agrair el treball del personal i de les regidories de Patrimoni Històric i Cultura”.

Mentre que Ana Gracia, regidora de Cultura, indica que “cal posar en valor el museu, perquè estem molt contents per l’evolució que ha tingut a pesar que ha estat parat un període per vacances del personal. Són més de 600 visites i és un començament molt prometedor”.

En esta línia, l’alcalde de Moncofa incideix que “és una aposta molt important per part de l’equip de govern per a destacar la història del nostre poble i el manteniment del patrimoni municipal. Estem segurs que estes visites aniran en augment. Este museu ha tingut ja dues exposicions temporals, una d’elles encara està vigent sobre la Carta Pobla. En estos moments podem vore documents antics que fan referència al nostre poble i conéixer el significat exacte de l’acte que es representa en el nostre municipi per a commemorar la Carta Pobla”.

Wences Alós Valls ha explicat que “estem molt satisfets pel nombre de visites i continuem animant a tota la gent al fet que faça donacions perquè el Museu d’Història i Etnologia de Moncofa es mantinga viu i que tot allò que tinguen els nostres veïns a les seues cases, que moltes vegades pot acabar perdent-se, passe a formar part de la història del nostre municipi. Quan s’exposen peces reconeixem les famílies donants destacant-les en l’exposició”.

La major aportació de nombre de visitants la realitzen les visites de grups, on destaquen els grups de tipus escolar. En l’informe realitzat per la tècnica del Museu, Teresa Casaus, es detalla que “si volem augmentar el nombre de visitants serà necessari promocionar este tipus de visites. Caldrà buscar com captar visites de grups turístics que en este any han sigut escasses per culpa de la pandèmia”.

Un museu obra de tot el poble i ja amb sis mesos de vida

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va inaugurar el passat 21 de juny el Museu d’Història i Etnologia, que recull les mostres més importants de la història, cultura i tradicions del poble. És el primer museu de Moncofa i pot ser visitat per tots aquells veïns i visitants que ho desitgen; està obert els divendres i els dissabtes de 9 a 14 hores, però també està obert a visites en grup la resta de la setmana.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, va afirmar en el seu moment que “estes instal·lacions expositives són un nou i important atractiu turístic per a Moncofa. És el museu de la gent de Moncofa, ja que gràcies a la col·laboració dels veïns de la localitat hi ha moltes peces exhibides que han sigut donades per ells, i continuem recollint peces de veïns que tenen material de rellevància històrica per a Moncofa, moltes de les quals les hem restaurades. Volem que siga un museu viu i que es vaja renovant i ampliant contínuament”.

Així, el Museu d’Història i Etnologia de Moncofa disposa d’una àrea de turisme, una altra zona relacionada amb la pesca, una altra de l’agricultura, una altra més vinculada a la història i tradicions del poble i, en estos moments, una exposició temporal sobre la fundació de Moncofa en el segle XIII.

El Museu d’Història i Etnologia de Moncofa, situat al carrer Major 4, podrà ser visitat amb cita prèvia obligatòria, que es podrà concertar a través del telèfon 964579449 i en arxiu@moncofa.com. L’horari serà de dimarts a dissabte, de 9 a 14 hores.