La presidenta de la Fundació Isonomia i rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, i l’alcalde de l’Ajuntament de Moncofa, Wenceslao Alós, han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar accions de cooperació mitjançant la participació del municipi en la Xarxa Isonomia de municipis i en el seu programa d’activitats per a la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere.

La rectora Eva Alcón ha subratllat que «la col·laboració entre la Universitat, a través de la Fundació Isonomia, i ajuntaments com el de Moncofa és fonamental per a avançar en la igualtat entre dones i homes». Així mateix, ha assenyalat que gràcies a aquest acord es facilita la realització d’activitats de sensibilització social a partir del coneixement que es genera al campus.

Per la seua part, Wenceslao Alós ha indicat que “sempre s’ha de destacar la col·laboració dels ajuntaments amb la universitat, col·laboració encara més important si està relacionada amb la lluita per la igualtat”.

La Xarxa Isonomia està integrada per persones, entitats públiques i privades, empreses i municipis (representats pels seus ajuntaments), que treballen per a impulsar la igualtat efectiva, d’oportunitats i de tracte, de dones i homes i prevenir la violència contra les dones. La xarxa està coordinada i dinamitzada per la Fundació Isonomia, que ofereix avantatges a les organitzacions i persones que conformen la xarxa perquè puguen avançar cap a una igualtat d’oportunitats entre dones i homes i contribuir a una societat més justa i igualitària.