L’Ajuntament de Moncofa activarà, després de 14 anys sense ús, les plaques solars que es van col·locar en una paret lateral del poliesportiu municipal durant la seua construcció però que, fins al moment, no s’han posat en funcionament, amb el fi d’autoproveir en la mesura del possible el recinte.

L’alcalde, Wenceslao Alós, informa que la inversió no superarà els 11.000 euros, ja que malgrat el temps transcorregut sense donar-los ús, les planxes fotovoltaiques «es troben en perfecte estat», de manera que el cost dels treballs es vincula a la instal·lació del transformador al qual es connectaran perquè l’electricitat generada puga utilitzar-se en el pavelló.

El primer tinent d’alcalde de Moncofa, José María Andrés, explica que «la potència que generarà aquesta instal·lació serà de 20 quilowatts, els suficients per a l’autoconsum del poliesportiu i en moments d’excedència, es podrà vendre a l’empresa subministradora». I reitera que la inversió per a posar en marxa el sistema «no arribarà als 11.000 euros, però l’estalvi serà considerable».

Amb esta mena d’iniciatives, el consistori moncofí fomenta les accions contra el canvi climàtic, «perquè es reduirà de manera considerable el CO₂».