• Mª Carmen Ferri: “Ja hem instal·lat el primer i l’objectiu és posar-los en totes les zones on hem detectat colònies”

L’Ajuntament de Moncofa adaptarà contenidors de reciclatge de vidre com a refugis per a gats amb l’objectiu de controlar les colònies de felins que hi ha en el municipi i mantindre nets els seus entorns. Està acció s’emmarca dins del Projecte CER, que és el que ha activat l’equip de govern per a controlar les colònies felines.

Esta acció s’està duent a terme de la mà de l’associació local, que és ‘Gats sense sostre’, i que s’encarrega de recollir els gats abandonats, portar-los al veterinari, esterilitzar-los i desparasitar-los, mentre que l’Ajuntament de Moncofa és el que assumeix totes les despeses. A més, l’associació també s’encarrega de buscar cases d’acolliment o que els adopten.

Mª Carmen Ferri, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Moncofa, ha explicat que “reciclarem ara els contenidors de vidre antics per a transformar-los en refugis per als gats. De moment ja s’ha construït el primer i s’ha instal·lat en una de les colònies de gats que ja tenen controlada el consistori i l’associació. Una vegada que es tinguen controlades i esterilitzades totes les colònies, s’aniran col·locant més contenidors perquè es puguen refugiar els gats”. De moment hi ha unes 15 colònies localitzades entre el poble i la platja, de les quals ja hi ha quatre controlades completament i la resta estan en procés.

D’altra banda, l’Ajuntament de Moncofa també prepararà per als membres de l’associació uns carnets d’alimentadors, ja que són les associacions les que estan autoritzades oficialment per a donar menjar als gats. Cal tindre en compte que donar menjar als animals restes de menjar de casa està prohibit, només se’ls pot alimentar amb pinso i aigua.

Estos contenidors tenen una porta perquè se’ls puga posar el menjar dins, la qual cosa ajuda al fet que s’acostumen a utilitzar-los. Els membres de l’associació ‘Gats sense sostre’, tindran les claus dels contenidors per a posar el menjar dins i evitar així la brutícia als carrers i, intentar en la mesura que siga possible, que les persones autoritzades per l’Ajuntament siguen les úniques que puguen alimentar les colònies controlades. Eixa és la manera de garantir que s’alimenta els gats de manera adequada, de manera legal i assegurant-nos en la mesura que siga possible que les colònies estan controlades i que les zones on estan romanguen netes.