• L’alcalde i la regidora s’han reunit amb el gerent de l’Hospital de la Plana per a tractar l’inici de les obres en el centre de salut
  • Mari Carmen Ferri: “Seguim esperant alguna resposta malgrat que fan falta un pediatre, un altre metge i el servei les 24 hores

 

El gerent de l’Hospital de la Plana, Miquel Rovira, acompanyat per la directora d’Atenció Primària, Pilar Mallea i de l’enginyer David Aguiriano, han visitat Moncofa on s’han reunit amb l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, i la regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri. I és que divendres està previst el replanteig de l’obra d’ampliació de l’ambulatori, cosa que significa l’inici de les obres, obres que haurien d’estar concloses al gener de 2023. La regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, ha assegurat que “lamentem el retard que portem en l’inici de les obres, retard derivat de la negativa de la Generalitat a rebre la cessió de la parcel·la, a pesar que ja la tenia disponible des de 1994 i que a causa d’estes reticències va caldre repetir tots els tràmits i tornar a aprovar-ho en Ple”.

Esta obra contempla treballs de reforma en l’àrea d’extraccions i tractaments, en pediatria, en cinc consultes de medicina de família, en l’àrea d’atenció a la dona i en treball social.

L’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, assegura “que és un gran motiu de satisfacció per a nosaltres i tot el poble de Moncofa que arriben per fi les obres d’ampliació de l’ambulatori, però si estes no es tradueixen en una ampliació de serveis ens quedem a mig camí”.

Moncofa reivindica una ampliació de superfície acompanyada d’una ampliació de serveis i per això aprofitant la visita del gerent de l’Hospital de la Plana, l’Ajuntament de Moncofa ha reiterat la necessitat de mantindre una reunió al més alt nivell amb la Conselleria de Sanitat per a plantejar l’ampliació dels serveis sanitaris que ofereix en el centre de salut del poble. Ara que està prevista l’ampliació de l’ambulatori, tant l’alcalde com la regidora de Sanitat estan sol·licitant des d’abans de l’estiu una reunió amb la consellera per a adequar les prestacions que reben els veïns a la realitat del municipi, que ha augmentat notablement el seu cens durant els últims anys, encara que hui dia encara no han donat cap data. L’objectiu és aconseguir l’ampliació dels serveis que es presten en l’ambulatori, així com que siga durant 24 hores.

Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat de Moncofa, ha explicat que “entre les necessitats es troben la de comptar amb un especialista en pediatria a temps complet, així com un/a metge més, perquè és una necessitat dels veïns de la localitat en haver crescut molt la població els últims anys. Els pobles del nostre entorn ho tenen i és lògic que el nostre tinga este servei tant per l’augment dels veïns censats, com dels residents habituals que no estan censats, així com els milers de visitants que rebem a Moncofa, especialment a l’estiu”.

L’Ajuntament de Moncofa considera urgent l’ampliació de l’horari de Pediatria, així com considera necessari un metge de família més, perquè la ràtio metge-pacient supera amb escreix el recomanat, així que hauria d’haver-hi quatre metges de família a Moncofa en lloc dels tres actuals. A més, entén que el més important és disposar d’una atenció continuada de 24 hores, quan actualment, de 9 de la nit a 8 del matí cal anar a Urgències de Nules perquè a Moncofa no hi ha servei mèdic.

Agraïment de l’Ajuntament a la família Recatalá Serra

D’altra banda, Mari Carmen Ferri ha ressaltat que “l’Ajuntament de Moncofa vol agrair a la família Recatalá Serra el fet de deixar un solar confrontant de la parcel·la on es realitzarà l’ampliació del centre de salut perquè es col·loquen els contenidors de l’obra, així com els contenidors covid que tenim en estos moments en l’ambulatori. Esta família cedirà de manera gratuïta esta parcel·la durant el temps que dure l’obra i és una cosa que volem agrair especialment perquè, encara que la gravetat de la pandèmia estiga remetent, des del centre de salut ens han manifestat la conveniència de mantindre estos contenidors”.