L’ Ajuntament de Moncofa lamenta que s’obligue a desplaçar-se fora del municipi per a la vacunació.

  • Wences Alós: “Tenim ja preparat el polifuncional per a les vacunacions massives, però la Generalitat els cita ara a Vila-real”

Moncofa, 6 d’abril de 2021.– L’Ajuntament de Moncofa ha mostrat el seu malestar pel fet que la Generalitat haja incomplert el seu compromís i estiga citant a Vila-real els veïns nascuts el 1956 i 1957. Prop de 200 veïns hauran de desplaçar-se ara 20 quilòmetres per vacunar-se contra el coronavirus, en lloc de fer-ho al mateix poble. De fet, el consistori ja té preparat el Polifuncional perquè la Conselleria de Sanitat puga vacunar la gent a Moncofa, però a l’hora de la veritat els està citant, igual que la majoria de població de la comarca, a Vila-real .

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “lamentem que no estiguen vacunant els nostres veïns de manera massiva i que, a més, els obliguen a desplaçar fins a Vila-real perquè l’Ajuntament de Moncofa té preparades les instal·lacions, tal com es acordar. Ens van dir que es podria vacunar a tots en el poble i de forma ràpida, però ni una cosa, ni l’altra. Esperem que la Generalitat rectifique “.

L’alcalde de Moncofa ha recordat que “nosaltres ja tenim hui muntat el Polifuncional per a la vacunació massiva al poble, que és com havíem quedat amb la Conselleria de Sanitat. Però ara sembla que obligaran els nostres veïns, concretament 193, al fet que se n’hagen d’anar fins a Vila-real per poder vacunar-se, el que és un perjudici per a tots ells perquè s’obliga a desplaçaments que podien haver-se evitat i, fins i tot, en alguns casos que els hagen de portar els seus familiars en els seus vehicles “.

Wences Alós, en esta línia, ha insistit que “cal pensar en les persones, en este cas majors, de manera que exigim un esforç a la Generalitat perquè les vacunacions es facen en els mateixos municipis dels veïns i per a això ens hem preparat “.

Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Moncofa ja es va preocupar fa gairebé un mes a comprovar que havia estat baixant el ritme de vacunacions al municipi per prevenir el coronavirus. La Regidoria de Sanitat està pendent contínuament de l’evolució d’este tractament preventiu, de manera que havia detectat un descens que perjudica els veïns de la vila.

Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat, està pendent en tot moment i assegura que “a l’Ajuntament estem informant-nos i intentem estar pendents permanentment per veure com evoluciona el ritme de vacunació pel bé dels veïns i este descens en el nombre de vacunacions ens preocupa molt. A més, per descomptat, sempre estem disposats a ajudar en tot el que estiga a la nostra mà “.

L’Ajuntament va oferir dos locals per a vacunacions massives

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va posar a disposició de les autoritats sanitàries dos locals municipals en cas que la localitat poguera acollir vacunacions massives. Va ser el mateix alcalde, Wences Alós Valls, que va posar estes instal·lacions a disposició de la Generalitat fa un mes i mig amb Miquel Rovira, gerent del Departament de Salut de l’Hospital La Plana, i María Dolores Mechó, cap de la zona bàsica de Nules.

L’alcalde de Moncofa recorda que, tot i les vacunacions, cal que tota la població continue sent molt prudent i adopte totes les mesures de prevenció necessàries.