• S’inicia el condicionament de la platja
  • Alós lamenta que no es repare el passeig del municipi i reclama proteccions efectives

Costes inicia este dilluns els treballs a càrrec del Ministeri de Transició Ecològica per a deixar les platges a punt de cara a la temporada de Setmana Santa. L’alcalde de Moncofa, encara que posa en valor els treballs que s’inicien, els qualifica de “insuficients”. Costes treballarà sobre el litoral però no actuarà en passejos ni substituirà les passarel·les i miradors danyats per Gloria. Treballs que haurà d’assumir l’Ajuntament de Moncofa. Per a Alós, “els danys, cada vegada majors, són conseqüència de la falta d’inversió de l’estat en defensa del litoral i ara ni tan sols reparen els danys agreujats per la seua inacció”.

Per a l’alcalde de la localitat, “les obres de protecció han de recuperar el volum d’inversió previ a la crisi. L’any 2009 es van invertir 268 milions mentre que en el 2019 a penes 6,5 milions, el litoral està patint 10 anys d’abandó”.

Davant la falta d’obres de defensa del litoral, últimament els temporals acaben destrossant les reparacions realitzades pocs mesos abans i per eixe motiu Alós indica que “s’ha d’invertir en la defensa, si no és així, només es fa que balafiar els diners dels contribuents i retrocedir davant la mar”.

“Tots els alcaldes del sud de Castelló estem reivindicant una partida en els Pressupostos Generals de l’Estat almenys de 20 milions d’euros per a la defensa en el tram de costa comprés entre Almassora i Almenara, una inversió que s’ha de mantindre en el temps, ja que la falta d’inversions d’aquest tipus ha fet que les prioritats s’hagen multiplicat”, assegura.

En el cas de Moncofa la protecció del tram sud del municipi està en redacció; no obstant això, el consistori també sol·licita que s’inicien els treballs en el tram nord i des de l’any 2016 reclama “que siga qualificat de prioritat alta a causa de la falta d’obres de protecció que ha patit durant tants anys”.