• “Parlem d’una de les zones amb major regressió de la costa castellonenca, han d’actuar i han d’actuar ja”
  • L’alcalde demana que aquesta actuació s’incloga en els comptes de Govern de 2021 com una actuació estratègica per a la zona

Moncofa, 26 d’agost de 2020.- L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha valorat molt positivament l’actuació de reforç de defenses al camí Cabres realitzada per la Direcció Provincial de Costes i insisteix en la necessitat que el Govern d’Espanya escometa ja les obres de protecció de litoral sud de Castelló que acumulen anys de retards.

“Aquesta petita actuació al Camí Cabres demostra l’important que és actuar, i sobretot actuar a temps quan parlem d’una de les zones amb major regressió marítima de la nostra província. El Govern ha d’actuar, i ha de fer-ho ja “, ha explicat Alós Valls. “Creiem que el Pla de Defensa del Litoral Sud necessita d’una inversió estatal d’entre quatre i cinc milions d’euros anuals durant el pròxim lustre, una actuació durant massa temps ajornada”.

És per això que l’alcalde de Moncofa ha posat èmfasi que “es dote de pressupost per a 2021, s’avancen els projectes que s’estan redactant i s’inicien les obres en què ja estan redactant. En el cas de Moncofa tenim el tram des del Belcaire fins Nules que ni tan sols ha començat a redactar, i és una realitat visible per a qualsevol que en aquests espigons comença a notar-se el desgast després de tantíssims anys sense actuar “.

El primer edil ha insistit en la greu situació que travessa la costa dels municipis de sud de Castelló en què el mar ha continuat guanyant terreny i provocant danys de forma continuada en unes poblacions que depenen en gran mesura del turisme.

“Portem 10 anys d’abandonament en què el mar segueix guanyant terreny a la nostra costa i a el futur de Moncofa a tot el litoral sud de la província, i no podem conformar-nos i quedar-nos callats”, ha explicat Alós Valls. “Des de l’Ajuntament diem alt i clar que aquesta actuació estratègica no pot esperar més, ha d’estar en els comptes de Govern el proper any i és moment d’impulsar la seguretat i el desenvolupament econòmic dels nostres pobles materialitzant una solució integral efectiva a mig termini “.

I és que durant aquests 10 anys de procés administratiu, la regressió de la costa ha estat una constant i una amenaça per a aquesta zona costanera, cosa que segons Alós Valls s’ha vist agreujat per “l’actuació de Govern que, quan ha ampliat ports com el de Castelló o el de Borriana no ha tingut en compte la protecció de la costa sud “.

Cal assenyalar que el Pla Integral de Defensa de la Costa Sud de Castelló abasta tota la costa sud de la província, des d’Almenara a Castelló.

 

Millora al Camí Cabres

Gràcies a la cessió de sis metres de marge per part dels veïns, la Direcció Provincial de Costes ha construït un petit passeig al camí Cabres d’uns 400 metres de longitud i tres d’amplitud amb una zona verda de tres metres d’amplada limítrofa en aquest camí que es veu notablement millorat.

“Valorem molt positivament totes les actuacions que es duguen a terme des de la Direcció Provincial de Costes sempre que estiguen pendents dels problemes, actuen i facen alguna millora com aquesta”, ha conclòs l’alcalde.