• La pujada acumulada des de 2016 sobrepassa els 600 euros en algun epígraf.
  • L’alcalde de Moncofa, Wences Alós, es manifesta en contra.

La Presidència del Consorci Palància Belcaire, format per 56 municipis de les comarques del Camp de Morvedre, l’Alt Palància i la Plana Baixa, planteja una nova pujada de totes les tarifes per a l’any 2019. La decisió es prendrà en l’assemblea i posterior junta de govern del Consorci este dimecres, 31 d’octubre, a la vesprada.

Es tracta d’un increment lineal del 2,76% que en el cas dels habitatges no és molt elevada però en algun epígraf (comerços d’alimentació de més de 400 metres) arriba als 97,90 €.

No obstant això, la pujada, si es compara amb els imports que es pagaven l’any 2016, és considerable. Els bars de 100 i 200 metres han passat de 186,30 € a 331,90 € o un local industrial de 5.000 metres, de 248,40 € a 730,18 €, entre d’altres.

Per a l’alcalde de Moncofa, Wences Alós, “estem totalment en contra, per tercer any consecutiu es pujarà la taxa de recollida i es consolidarà la pujada desproporcionada dels anys anteriors”, i afig: “Pujar tots els impostos, els autònoms, els impostos del dièsel, l’impost sobre successions i, any rere any, la recollida de fems, provocarà una major desocupació”.

Cal recordar que Moncofa ja va votar en contra de l’augment l’any 2017 juntament amb la Diputació de Castelló, la Llosa, Artana, Eslida, entre altres, encara que la pujada va tirar avant en ser recolzada per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la majoria de les poblacions de major grandària (Almenara, Xilxes, Nules, Sagunt, etc.).