Després de l’episodi de pluges viscut fa una setmana, l’Ajuntament de Moncofa  ha posat en funcionament de nou el tractament de prevenció de possibles focus de mosquits

 Després d’un estiu de treball intens contra els focus de mosquits, l’Ajuntament de Moncofa segueix amb insistència treballant i implementant amb major acció el tractament de larvicitat en zones concretes del municipi on l’aigua queda estancada i pot ser propensa a generar focus de reproducció de mosquits.

S’han realitzat tractaments en tots els embornals del municipi i zones on encara es veuen aigües acumulades.

Les zones que s’estan tractant durant estos dies són: Serratelles, Marjals Noves, L’Illa, Belcaire Nord, L’Estanyol i el camí Palafangues. Es demana la col·laboració ciutadana als propietaris de parcel·les agrícoles i particulars on es detecten aigües acumulades, pous, basses de reg, sifons o arquetes amb el tractament amb pastilles de clor. Este tractament és necessari mentre seguisquen les altes temperatures diürnes, ja que hem de recordar que este tipus d’animals vectors es reprodueixen amb gran rapidesa en zones humides.

D’altra banda, l’Ajuntament continua sense resposta de la Generalitat davant de la sol·licitud que siga la Conselleria d’Agricultura la que realitze els  tractaments antimosquits de les zones rurals (cultiu i marjal) i l’Ajuntament, les zones urbanes. Per a l’alcalde, Wences Alós: “La Conselleria disposa de departaments especialitzats en plagues que haurien de fer front a esta plaga i coordinar-los amb els ajuntaments que no disposem dels mitjans adequats per a fer front a tot el territori, tant rústic com urbà.”

L’alcalde assegura que “la Generalitat ha d’implicar-se activament contra la lluita del mosquit, perquè sempre que a un episodi de pluges hi segueixen uns dies d’elevades temperatures els veïns i els treballadors del camp patiran els greus efectes d’esta plaga; el mosquit tigre ha vingut per a quedar-se”.