El litoral de la localitat de Moncofa tindrà el reconeixement europeu en favor al desenvolupament sostenible de les platges, l’ecologia i el manteniment de les zones naturals, en conservar les 4 Banderes Blaves i la prolongació del Sender Blau del Belcaire fins al límit de la localitat.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls: “L’any passat va ser el primer que Moncofa va obtindre 4 Banderes Blaves i el Sender Blau de Belcaire, que enguany ampliem, és una gran satisfacció i fruit del treball del regidor de Platges, Pedro Sales, i els tècnics de la casa”.

A les platges de Moncofa onejaran durant la pròxima temporada estival 4 Banderes Blaves; este reconeixement és atorgat per la Comissió Europea de Banderes Blaves ADEAC- FEE per la qualitat de les aigües, l’atenció a les zones naturals sensibles i els serveis que en elles s’ofereixen.  Moncofa lidera, després de Benicàssim, el nombre de banderes aconseguides enguany i repeteix per segona vegada el màxim de guardons, ja que la platja de l’Estanyol va ser premiada per primera vegada la temporada passada. Les platges que obtenen este distintiu són: Pedra Roja, Grau, Masbó i Estanyol. Al seu torn, aconsegueix el guardó per al Sender Blau del Belcaire, que enguany allarga el seu itinerari per a arribar fins a la localitat veïna de Xilxes.  En el seu recorregut es poden visitar les formacions dunars del Belcaire i la seua desembocadura, l’hàbitat protegit de les tortugues, la platja naturista de Beniesma, amb la seua emblemàtica torre guaita, i les zones naturals de l’Estanyol i la microreserva de flora: tot açò conforma un total de 4.100 metres.

Este és el segon any que el litoral de Moncofa comptarà amb 4 Banderes Blaves i un Sender Blau; estes cinc distincions recorren la totalitat del litoral de nord a sud i evidencien la qualitat de les platges.

Segons el tècnic de Turisme, Francisco Alós: “Es pretén que els turistes tinguen  diferents alternatives d’oci i que puguen gaudir de senderisme a vora mar.”